titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Monday, February 21, 2011

SUDIRMAN-hilangmu ditangisi, suaramu dirindui

Salam semua..
Sudirman Hj Arshad, daku rasa satu nama yang amat sangat dikenali..
tanyalah sapa aje, mesti suma kenali dia..penghibur No. 1 negara satu ketika dulu...walaupun daku tak membesar dengan lagu2 dia, tp daku juga pernah dengar cerita tentang dia..terutamanya konsert percumanya di Chow Kit Road pada 15 April 1986 (ku baru 4 tahun)..dia dilahirkan pd 25 May 1954 di Temerloh..juga seorang lawyer dan graduate dr Universiti Malaya (dulu berangan nak blajo di sini)
erm..banyak jugak lagu2 nya yang daku minat sampai skang, setiap kali dgr suara dia terasa macam meremang bulu roma,  expecially Warisan (lagu yang bisa buat ku nangis), Salam Terakhiir, Nilai Cintamu, Seruling Anak Gembala...huish..banyaknyer lagu dia yang besh2..(filem tokoo pon best dia blakon)
esok, 22 Feb 2011, genap 19 tahun dia meninggalkan kita..walaupun dia dah takder, lagu2 dia tetap malar segar sampai hari ini..sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Allayarham dan semoga roh nya dicucuri rahmat selalu....AMIN



  
lain rupa dia masa nih..hensem kan
 
 







p/s: mohon maaf kalau ada kesilapan pada info yang daku beri..kalau salah tolong betulkan yer

No comments:

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers