titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Wednesday, March 16, 2011

ada apa dengan hujan

hujan yang turun, bagaikan mutiara..cewah mau jadi penyanyi pulak kah?
disebabkan pagi ini hujan turun membasahi bumi ALLAH yang luas ini, daku terpangggil untuk membuat entri mengenainya..banyak benda yg boleh dikaitkan dengan hujan,  ada orang membebel bila hujan turun..kain tak kering, kena naik kete gi kerja, malas nak bawak payung, susah nak gi jenjalan dan macam-macamlah lagi, tapi ada juga org yang suka bila time hujan, ada alasan nak masuk lambat (takmo2), cuaca panas jadi sejuk, boleh tadah air dalam tempayan kalau kat kampung, boleh suburkan tanaman dan mungkin  ada juga org yg guna iar hujan untuk mandi, membasuh dsb.hurm..for me, hujan tu sebenarnya membawa rahmat ke seluruh alam, bila hujan hatiku rasa tenang je..lagipun DIA kan Maha Adil, ada hujan dan panas yang silih berganti, jadinya alam ini taklah terasa sunyi..pape pon, tumpang simpati pada mereka yang berada nun di negara Jepun atas musibah yang melanda, semoga ianya dapat menjadikan kita insan yang lebih bersyukur dan sentiasa beringat, ujian DIA datang pada bila-bila masa aje..
oklah, korang jangan tido time keje ek kalau ujan2 camni..hahaha..bubye
rintik-rintik hujan yang membawa byk cerita


3 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

btl2..suka dgr bunyi hujan..jiwa rasa tenang jer =)

iduraz said...

kann wak..suka bunyi hujan dan pantai..syahdu..

munna said...

hujan mmg best tido... tapi kalau asyik hujan je sampai banjir tak best juga...

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers