titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Wednesday, March 9, 2011

jangan mintak kalau taknak

aritu, daku ada attend satu course psl numerologi dalam kehidupan, dianjurkan oleh jabatan daku. kalo amik sendiri kt luar fees dia ratus2 gak utk beberapa jam..
penceramah dia, one sweet lady, dah ada anak 3 and at last session baru dia bagitau dia sorang ibu tunggal.. (aku respek kat dia sebab berjaya walaupun bersendirian)
macam-macamlah yang dia beritahu, misalnya kaitan nombor dengan energy dsb..daku takleh citer kt cni sbb daku takde ilmu bab tu n you all kena attend kelas tu sendiri kalo nk faham...but apa yang menarik perhatian aku ialah bila dia cakap, kalau kita taknak sesuatu tu berlaku..tolong jangan sebut, meants that, kalau tak mahu jangan minta...kadang2 kita sebagai isteri ni pernah buruk sangka, cakap suami ada pempuan lain la, suami dah tak sayang kita la, sebut anak2 kita jahat/nakal la, tak dengar kata la..kalau kita asyik menyebut, ia akan jadi kenyataan suatu hari nanti, so kalau kita taknak sume benda tak baik tu jadi, jangan sebut-sebut k..sebut benda yang baik-baik takpe..and lagi satu katanya kalau kita rasa kita bahagia dengan apa yang kita lakukan (pengorbanan misalnya) teruskan, but if u feel that u can't go anymore, just left it..hurm, korang fikir2kan la yerk...bubye

BAHAGIA ITU INDAH
 

2 comments:

Umiey said...

as salam idura, perkongsian yg sgt berfaedah..tq for sharing

iduraz said...

umie, welcome, sama2 lah kita berkongsi rasa yerk..

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers