titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Monday, March 28, 2011

makin lama makin mahal, daku cemass.

sembang-sembang ngan kengkawan jap td, alkisah beli rumah...daku skang duk menyewa lagi di KL nih and  kalau takde aral, rumah yang diduduki akan jadi milik kami ..rumah apartment kecik jer, tingkat 4..tapi masaelahnyer, rumah kami itu tiada lif!kami2 yg masih muda nih, lehla menapak tangga tuh, tp sian lak kat abahku sebab kena naik tinggi2 (abahku sakit kaki)..so daku terfikir nak cari satu rumah landed..rumah teres lah ..tapi tak lah mampu beli yang mahai2..usha2 gak, tgok rumah 2nd hand pon dh mahal..adui..
kalau sesapa ada nak jual rumah ker,kenai org nak jual rumah ker..kat area KL@Selangor. bolehlah bgtau ek..kot2 boleh beli..hehehe..ok, nak balik dh..jumpa lagi..bye..

3 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

skang ni rumah mkin mahal tau
if nak beli kat shah alam ni mmg kami tak mampu..so kami beli kat area Meru..takdela murah sgt pon..cuma masih dalam mampu bayar. yg penting rumah bawah. tak larat den nak panjat umah skang.tingkat 2 pon penat nak menapak..huhu bapak pemalas kan? kikikik

iduraz said...

rose:tu la, liza pon tengah survey luar dr kl nih, baru la dpt harga yg mampu milik..hikhik..jauh ckit tkper, janji rumah bawah, sekurang2 nyer dah ada tempat berteduh kan..hukhuk

munna said...

munna pun tak kesampaian nak beli rumah lagi... sebelum ni sewa rumah yg banyak tingkat... tapi bila je ada anak sorang terus cari rumah sewa lain yg atas tanah tak daya nak menapak naik tangga... dlm perancangan nak beli rumah sendiri menjelang 2015 nanti...

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers