titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Monday, March 14, 2011

percaya tak alam sekitar pon memerhati dan respod pada kita!


salam and hye to all of you..
liza nak share satu lagi ilmu yang liza dapat..
korang perasan tak, dalam kita bekerja, kita tak bagi 100% tumpuaan dalam kerja kita, ada masa kita curik2 tulang, bergaut kat tipon psl personal la, gi borak2 ngan kwn la, gi kuar makan lelama la..kita salu buat kan? termasuklah diriku ini, daku ngaku...selain DIA YANG MAHA MENGETAHUI, sebenarnyer alam sekitar pon memerhati apa yang kita buat sehari-hari! bila kita tak bagi 100%, kita pon takkan dapat 100%, mesti ada kurang...contohnyer, kita kuar lunch awal arini (even 5 minit), pi mkn kat luar, ada tak yg pernah terkena byr harga mkn mahal/tak sedap, parking mahal la..duit tercicir la..ada kan?camtu gak kalo kita rajin tolong orang tanpa diminta, insyaallah, bila kita susah mesti ada yang membantu..ha tulah buktinyer..dia mcm timbal balik la..so kalau nak adil and taknak terkena, kenalah kita bagi lebih ckit komitmen, so akan balance .hikhik..hurmm betui kan kawan2, saya mengingatkan diri sendiri and manalah tau boleh juga jadi ingatan buat kalian kan..
ok, tu ajer dulu...bubye


rupa-rupanya pokok nih memerhati kita kan..SUBHANALLAH

No comments:

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers