titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Tuesday, March 29, 2011

tiru macam saya

arini kita bukak kelas pendidkan moral eh..hikhik..guro jer
merujuk kepada perkara di atas, respect each other adalah sangat penting kan..tidak kiralah siapa pon dia,..orang muda sangatt harus menghormati org yg lebih dewasa dan begitulah sebaliknya..tapi kengkadang daku noticed, kenapa org muda zaman skang hilang rasa hormat, sebab dia tengok org yang tak brapa muda pon begitu!daku risau juga nanti anak ku bila besar, macam mana la ek.dia akan buat apa yang dia lihat...kalo kami masih ada di dunia nih, ada juga org yang tengok2kan dia, kalau kami takder nnti..hurm..moral of the story, kita kena lah jaga tingkahlaku supaya tidak nampak jelek di mata generasi muda kerana kepimpinan itu adalah melalui teladan!ok, tak mau bebel lagi nnti korang boring..daaa


3 comments:

bArdbOO said...

kena ajar anak cara hormat org dr kecil lagi..sy pon tgah risau ni mcm manalah nak membesarkan anak supaya jd org berguna..skrg kan ada macam2 godaan..


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

munna said...

anak2 mmg suka tiru apa yg org lain buat atau tutur kata yg kita lontarkan... jadi kenalah pandai kita mendidik agar mereka membesar menjadi anak yg hormat org lain dan berguna

iduraz said...

betui tu..kena ajar beradab dr kecil kan..insyaallah, dgn didikan tuh, anak22 tak la buat perkara2 yang menjengkelkan bila besar nanti

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers