titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Friday, April 29, 2011

bokojo lah kito sekueknyo..

ahad nih, 1 MEI  hari kita, para PEKERJA..tak kisahlah keje ape pon, kuli ker, boss ker, suri rumah ker, tetap kerja kan..walaupun pendekatan dia lain-lain, tapi tujuan dia sama...sesapa pon boleh jadi majikan kita, yang penting kerja kita tu kerja yang halal dan rezeki dari kerja kita tu  diberkati oleh ILAHI..kalau takde pekerja macam kita, negara tak maju, ekonomi tak mencanak-canak naiknyer, dan yang pastinya kalau kita tak kerja, tak bersuap la mulut anak-anak kita kan..hurm, bagi yang belum berkeluarga tuh, ingat yerk..kongsi2 la rezeki dari titik peluh kamu tuh dengan keluarga tersayang, baru berkat..yang dah berumahtangga plak, semoga rezeki yang kita kumpul bersama pasangan kita tuh dapat membahagiakan anak-anak kita..so korang sume, selamat hari pekerja yerk..ingat an buat diri sendri dan kengkawan, kerja tu satu ibadah..okies, nak sambung wat keje ckit..da...
membanting tulang demi sesuap nasi..
notakaki:Labour Day last year kami ke Cameron, this year tak tau agi..huwaa

nak pi kenduri kawin, tapi takde teman!

korang nak ikut tak?jom pegi kenduri kawin jiran sebelah umah daku..Putera William and Kate Middleton..haha..berangan jerla..ngat kerabat diraja ker nak dpt jemputan ke majlis diorang..kalau tak silap, arini kan diorang kawin..Wedding of The Year la ek..royal wedding plak tuh..mesti best..ada kete kuda bagai..mesti baju deme cantik, confirm penuh kemewahan..hurmm, aritu anak owner NAZA kawin pon ada kete kuda bagai kan..ala-ala fairy tales..daku sempat gk tgok video dorang, sangat teruja..sama-sama lah kita tumpang tengok kemeriahan perkahwinan diraja nih ek dari jauh..kalau tak salah, siaran lansung kui 3 ptg..semoga mereka berbahagia sampai ke akhir hayat...
pasangan diraja yang sama cantik sama padan

aku tak pandai meneka, tapi kali nih ku teka tepat!

hehe, ni suma cerita daku saja join GA si canti manis Fyzz, nih..dia suh teka bape rege jam yang baru  dia tuh..daku pon main teka2 la..sebab dia bagi hint jam tu brand ESPRIT, yang daku tau, jam ESPRIT, harga diorang around 400++ ke atas, so dengan confidentnyer ku teka RM429...sekali betui da..hukhuk..dapatlah daku adiah shawl n brooch..yahoo..bolehla daku melaram ngan shawl tu nanti sbb daku tk penah pkai shawl, just tudung bawal jerk..hukhuk..tq yerk puan Fyzz and tahnaih gak pada pemenang lain..klo ada GA lagi jgn lupa jemput saya yerk..:)so kengkawan, maru serbu rumah Fyzz untuk tambah kenalan..

Fyzz bersama jam bertuahnyer..hihi

Wednesday, April 27, 2011

CD yang tak dirompak dan tak lucah!

para ibu skang mesti tau kan apa CD yang daku maksudkan iaitu Cloth Diapers..ala2 lampin kain kan..skang nih dah ramai sangat orang guna..instead of kita salu pakai lampin pakai buang, guna CD nih leh jimat duit dan yang paling penting leh selamatkan BUMI!yerlaa, ari2 kita buang napkin pakai buang anak-anak kiter kan, so klo sorang buang seploh keping sehari, dah bpe juta keping kan kita buang..hurmm
daku pon bercadang untuk beralih ke penggunaan CD ni one day nanti, melabur skit tapi kebaikannyer yang tak terkira..tapi kalau nak cuba , kita ikut 5 langkah ni dulu yerk:-
  1. Pertama sekali BERAZAM dulu untuk lakukan perubahan.Tanpa azam yang kuat, nanti jadi hangat-hangat tahi ayam.
  2. Dapatkan ILMU tentang penggunaannya. Jangan terpengaruh dengan dakyah songsang seperti "Pakai lampin kain nanti anak kengkang", atau "Kuman tak mati lepas basuh, nanti ada jangkitan".
  3. Berbincang dengan SUAMI dan minta dia jadi penyokong nombor satu kita. Berlampin kain sama seperti menyusukan anak dengan susu ibu, kita amat perlukan sokongan si dia. Mungkin boleh dibentangkan belanjawan khas untuk ini. Masukkan kos lampin pakai buang dan bandingkan dengan kos untuk membeli 10-15 helai lampin kain.
  4. Cuba-cuba berkawan dengan mereka yang biasa dan suka menggunakan lampin kain. Ya! dapatkan SOKONGAN supaya kita terus kuat untuk berubah. Sertai perbincangan tentang lampin kain sama ada di laman web, forum online, facebook atau mailing list.
  5. LAKUKAN! ISTIQAMAH!
    Ops, beli atau buat dulu lampinnya ya ;-)

MAMACHIA 1st GIVE AWAY



nak join GA MAMACHIA nih..moh kita..

kasi tag:
ibunusyukran
anasuzana

Monday, April 25, 2011

bubur somsom nama diberi

bukan nak citer psl sum-sum tulang yerk..tu lain, nih somsom baik punyerr..hikhik..bubur somsom namanyer..jangan tanya napa nama dia camtu sebab daku tak tau, maybe makcik som yang memula buat bubur nih kot..
daku 1st try makan masa kursus aritu, n terjatuh chenta..asal makanan jerk sume ku jantuh cinta..rasa dia, lemak masin dan dimakan bersama air gula melaka..sedap weih..dibuat dari tepung beras..memula ingatkan lompat tikam, kuih dari Kelantan, tapi kakak opismate daku org jati Melaka ckp, kuih tu memang femes di sana..tui ek..korang yang tak try lagi, sila cari dan cuba yerk..daaa....

daku terasa-rasa lagi nak mkn kuih nih..
notakaki:mana lemak tak bertambah2, makan tak hingat..hukhuk

kampung morten yang memukau

Salam semua..tuan tanah baru jerk alik dari berkurusus di Melaka ari sabtu aritu..so, sempat jenjalan and yang paling best dapat merasa naik river cruise pd malam hari jumaat aritu..bayaran RM 10 hengget..amik kat dengan muzium samudera kalau tak silap...so kami dibawa menyelusuri sungai Melaka..sangat cantik okeh..lampu sepanjang tebing sungai tuh...and yang paling buat daku teruja bila lalu kat satu kawasan rumah kampung yang sangat cantikk..daku ingatkan  perkampungan Portugis..rupa2 nya pacik bawak bot tu kata tu perkampungan Melayu yang namanya Kampung Morten..cantik sangat..sampai atas bumbung pon ada spotlight..kata pakcik tuh, kerajaan tampung sume bil air and api dan suma kos2 mencantikkan kesemua lebih kurang 105 buah rumah bagi tujuan pelancongan...daku sangat suka..kan daku ni berjiwa kekampungan, rasa sangat terharu kerana masih ada lagi perkampungan Melayu secantik itu dan semoga ia akan terpelihara selagi adanya Tanah Melayu tercinta kita ini..hurmmm

salah satu rumah di Kampung itu
psst;hopefully Kampung Baru di Kl nih pon akan terus terpelihara..

Tuesday, April 19, 2011

arghh, buat pe susah-susah

selamat petang, di kala mengantuk nih, meh dengar ibu hannah bebel..
daku teringat kata-kata sorang lecturer masa ku belajar dolu, teknologi yang semakin canggih membuatkan manusia makin malas...haha, kalau difikirkan alik, daku suke fikir sesuatu sampai ke laut, ada benarnyer jugak..zaman skang nih, kalau tak tau teknologi terbaharu, dianggap kolot kunun..skang nak shopping, tak payah gi cucuk dinding nak kuarkan duit, leh pkai debiit card jerk, nak bayar bil, leh bayo online, nak renew lesen, boleh upah komputer buatkan and  even nk flush toilet pon, dah ada automatic flush..huhu..senang  hidup kan..ari-ari ada jer teknologi baru, ada jer gadget baru..manusia?boleh duk umah jerk, silang kaki, tengok tv sambil makan so akibatnya penyakit pon timbul lah la akibat kurangnyer pergerakan..hukhuk..
so, marilah kita, even suma dah senang, sesekali molek la kita aktifkan diri juga agar kita sihat sejahtera..hehe


tu dia..robot pon boleh urut

PinKy MoMMa nak bagi banner FREE!



saya nak header free dari momma gorges ini..jom kengkawan!

tumpang simpati kat nasi lemak

dalam paper semalam kalau tak silap, ada kisah kerajaan bercadang nak haramkan penjualan nasi lemak di sekolah..sian kat peniaga nasi lemak kan..pandangan korang tk tau camner..bagi dakulah, bebudak sekolah skang nih ramai yang gemuk atau obesiti bukan disebabkan nasi lemak..zaman-zaman mak kiter dolu2 makan nasi lemak, elok jerk berjaya n membesar..heheh..yang jadi penyebab makanan segera yang sangat senang n boleh didapati dengan mudah jerk..kalau kt luar skolah tuh, berderet orang meniaga benda macam ni..ada jual kopok lekor, burger, sosej n now yg dh femes amos ice blended..huhu..kekecik dh pandai minum ais blended..so, nasi lemak bukan la punca budak sekolah makn gemuk..kena pastikan tiada penjual makanan tak berkhasiat bermaharajalela di luar pagar sekolah..hurmmm


hehe..apa?nak amik makanan saya?

Monday, April 18, 2011

Giveaway from Moscow by Miszlullaby


saya telah di tag oleh si manis NM02 utk join GA Mizlullaby, bakal doktor dr Moscow, so kengkawan, meh join skali memeriahkan sambil mencuba nasib..
saya mau tag:
asha
mamalieyna
arieffah
ajumohit
faramurni


mana gigi saya nih ibu

Lama tak citer pasal buah hati ibu sorang nih, siapa lagi kalau bukan si HANNAH UMAIRAH tu..now dia dh cecah 1 tahun 3 bulan..alhamdulillah, dia membesar dengan sihatnyer..dah dapat kaki masa umur dia setaun sebulan n skang dah makin laju langkahnyer walaupun sesekali tersadung kaki sendiri..huhu..sian anak ibu..
skang nih kami dok tunggu bila nak kuar gigi dia..sebatang pon belum tau!makan dah mcm org yg byk gigi, nak mkn benda keras2, cuma kami la sian kat dia sebab takde gigi nak kunyah..hihihi...takpelah nak, lambat ckit kot..nanti dh kuar giginyer asik nk menggigit ibu plak keje nyer..ok, jom tengok bukti anak ibu takde gigi..hikhik...
saya belum ada gigi tau..

tunjuk skit adiah menang contest kengkawan..

salam,nak ucap tima kasih kat kak zu dan adik manis qirah isa, sebab susah-susah pos hadiah kat daku..ada pula rezeki daku masa join contest both of them..hurmm...adiahnyer dh selamat daku terima..lambat show off jerk..hikhik..
ni la adiahnyer,
dr kak zu:beg comei nih, fm teluk cempedak n baucer rasamas

ni lak dr qirah...comei tau
tq yer dear, kalau buat contest lagi jgn lupa jemput saya  tau...keep in touch yer..

Sunday, April 17, 2011

eksklusif untuk si kaki bola


ada sesapa kaki bola kat sini?ada?suma kaki manusia kan..hikhik..ok, ni entry spesel tuk my hubby yang sangatt minat bola..katanya sejak dari skolah dulu dia memang aktif men bola, wakil skolah, wakil kat rumah, wakil daerah siap main untuk kelab org dewasa lagik..sangatlah aktif ketika itu..
kalau dah memang kaki bola, even skang dh jarang sangat main tetaplah dalam hati dia ada bola..pelik kan dorang nih, tau jerk bila ada game kat tv tuh, tau jer nama-nama player yang kita jarang sangat dengar n amik tau..hukhuk..sanggup bangun kui 3 pagi semata-mata nak tengok bola..ahaks..lelagi kalau Manchester United...pujaan hati dia tuh..daku plak?kengkadang tengok, kengkadang ku lebih suka tidoo dari tunggu dia..ada gak sesekali ikut dia gi stadium layan bola..bila husband dah minat, si isteri pon minatlah juga walaupun tak se fanatik dia..esok kalau ada anak laki siapla, asik bola, bola, bola la jawabnyer...
oklah, nak stop membebel, si dia?apa lagi..ngah layan bola la tuh..daku kena tido sbab esok keje..huhu..ok, babai..


dia dah tak bersama MU lagi..huwaaa

Saturday, April 16, 2011

tika hujan, teringat seseorang dan sesuatu

daku sangatt suka hujan..bukan sebab boleh tido dengan kusyuknyer yerk, tapi bila hujan sering mengingatkan daku pada seseorang..opss..bukan skandal yerk, maksud seseorang tu boleh jadi sesiapa aja, maybe boleh jadi kawan2  yang dah lama tak ketemu..selain tu ujan jugak sering buat aku teringat pada banyak kenangan...kenangan manis, kenangan pahit, suma boleh buat ku teringat kalau ku dok melamun di waktu hujan..erm.cam klakar kan?tapi itulah yang salu aku rasa..yelah, kalau time tak hujan, kita bz buat kerja, leka buat sesuatu, but time hujan kdg kita dok sengsorang, tu yang fikiran melayang-layang gitu..hahahha...pape pon, masing-masing ada cara tersendiri melayan hujan kan, ok.jumpa lagi yer..daaa.:)




Monday, April 11, 2011

perlu ambil tahu, yang tak perlu adalah menyibuk

pasan tak kita nih kengkadang suka amik tau benda yang tak perlu tau, benda yang perlu diketahui, kita taknak pandang pon..
saya bagi contoh yerk,
kita perlu tau apa yang terjadi kat jiran kita bila kita jarang nampak dia jarang jemur baju, but kita tak perlu nak menyebok  apa masalah rumahtangga dia
kita perlu tau apa kerja yang sedang kawan kita buat, yang tak perlu tau ialah apa urusan peribadi dia..
erm, tapi tulah, kita sebagai manusia nih kengkadang terlepas laku kan..suma benda kita nak tahu, seolah-olah kalau tak tahu sesuatu tu, kita tak up to date..
kawan2 rasa camner?huhuhu..saja mau buat fenin petang2 gini..

bila asik lapar, bila masa nyer nak kuruih..

kat sini ngah ujan lebat, perut ku cam biasa, otomatik lapa...(tak ujan pon ku salu lapar.hehehe)
walhal dah mkn dh lunch tadi...terbayang-bayang goreng pisang n kopi o panas..huhuhu..
ni la salah satu sebab ngaper daku masih gagal berdiet..niat di hati mau kurus sebab berat memang sudah berlebihan, tapi perutku asik minta diisi..adui..kan best klo jadi kengkawan yang mkn ckit pon dh kenyang aka tak kuat makan..hurmm..puasa adalah langkah terbaik kan, so pasni kena rerajin puasa la nampak nyer...mudah-mudahan niatku itu dimpermudahkan..amin

sangat bahagia dapat ini di kala ini

Bloglist Mah@mahu.com

Salam, rasanya masih belum terlambat utk daku berangan ada dalam blog list Mah@Mahu.Com..sesapa lagi yang nak tambah kawan dan nak join boleh klik kat sini  yerk..

Saya ingin menyertai bloglist Mah@mahu kerana mahu berblog, berimaginasi, berkreativiti, berkawan, bercerita, mendengar, melihat, ketawa, tumpang berduka, mengambil tahu, menilai, memeriah dan mahu menumpang keglemeran kamu..

saya mau tag seorang iaitu...
intan berlian

Sunday, April 10, 2011

tiada beza siang dan malam di sini!

skang dah kui 12 lebih kan..dah tengah malam, kalau kat kampung uwan daku dulu, suma dah lama lena diulit intan, kui 10 dah masuk tido dah, tapi tu kat kampung, now i'm in KL, orang KL time-time gini masih kuar berjalan lagik tau..hehehe
ada uptown danau kota, downtown cheras, ada kedai mamak yang masih penuh dengan orang yang layan bola, ada kedai char kuay teow shedapp yang masih dibuka sampai kui 3 pagi..huhu..seronok kan duk KL..malam hari di KL sangat hidup..tapi walau macam mana pun, kamu2 kalau nak kuar malam tetap kena berhati2 yerk, orang jahat ada setiap masa, di mana2 ajerk..okies, chow chee chow..
gerai yang sangat hidup di malam hari
notakaki:lama tak pekena kuayteow mali's nih, masa pregnant salu ajak hubby ke sana..huwaaa

Saturday, April 9, 2011

bila sakit bersalin tak terasa..

salam pagi sabtu semua..dh sarapan?
arini dalam paper metro ada lagi kes mayat bayi dijumpai..ni kat kawasan open tau, stesyen LRT Cempaka..fuhh..tak paham daku..tak terasa ke masa kamu bersalinkan anak tu aritu..daku sampai skang masih terbayang-bayang macam mana sakitnyer nak lahirkan Hannah..bak kata orang tengah bertarung nyawa la..mereka nih, dah dapat anak leh buang-buang gitu jerk..cuma tengok balik bape ramai org yang nakkan cahayamata tapi tk berpeluang lagi nak dapat..erm..riso kan, statistik nih makin lama makin menaik, tak pernah mengurang..sama-samalah kita doakan mereka2 yang ada cadangan nak buang anak  ini diberi kesedaran bahawa betapa berharganya anugerah ALLAH tu, janganla dibuang2, bagilah pada mereka yang boleh diharapkan..
cutenyer kamu..




notakaki:tahniah pd my ex-boss, Puan Siti Sarah yang dapat cucu lelaki pagi semalam..

Friday, April 8, 2011

Maharaja Lawak ke Imam Muda

sume tau kan skang ada rancangan maharaja lawak nih..sambungan dari raja lawak yang baru jer abis..peserta2 dia terdiri dari para fnalis raja2 lawak seperti nabil, sepah, jozan dll..
Imam Muda plak, bagi daku satu rancangan yang sangatlah bagus untuk anak muda zaman ini, tatkala anak remaja pada masa kini makin leka dengan seronoknya dunia, mereka ini belajar dari sudut yang berbeza...
peserta?anak-anak muda yang sangat baik pekertinya dan boleh menjadi contoh teladan buat semua
agak-agaknyer, yg mana satu lebih diberi keutamaan oleh orang kita ek..hurm, renung-renungkan..

pelawok2

asyraf, imam muda yang pertama

Wednesday, April 6, 2011

bulan yang banyak acara

bukan sebab ada April Fool yerk kengawan, bulan  nih sangat spesel kerana:
  • kami nikah dan bersanding pada bulan ini (4 dan 5 April)
  • hari sebeday suami daku (8 April )
  • hari sebeday adik bongsu ku (3 April)
  • hari sebeday kakak iparku (5 April)
berderet kan, yang takde no 6 n 7 jerk..hikhik

p/s: alamak, nak kasik ape kat cik abang eh..no idea...

Giveaway April 2011.

jom join GA cik tinidewi nih, klik jer kat banner tu eh..
baca buku bukan pada hari ini sajerk yerk, hari-hari kita kena membaca untuk menambah ilmu.Semoga tabiat suka membaca ini akan menjadi contoh ikutan buat anak-anak kita dan generasi akan datang.

Tuesday, April 5, 2011

poie Pokan makan-makan

last 2 weeks,ari sabtu, daku sekeluarga ke Pekan Pahang tuk attend kenduri kawan seopis kami (dedua sama tempat kerja)...kami bertolak dari sentul dalam kui 10 pagi pas bekpes and sampai sana dalam kui 12.30...nih 1st time daku sampai Pekan tuh..seronok sebab dapat tengok n rasa suasana kampung..sampai2, haruslah terus makan kan...kata lapar, menu dia memang terbaikk wok..ada sambal tempoyak lagi..dah kata org Pahang kan..kemain berselera lagik kami mkn..pas mkn, pengantin pon sampai..dok2 jap, dh agak2 ilang penat..kami ke lokasi seterusnyer..dimana?ke Bukit Gambang Resort City..hubby ku ajak bermalam di sana..kami amik family room and rate dia RM368 per night..ahad tuh pas checkout, terus gi waterpark dia bawak hannah main air.fees masuk rm 21 kalau tak silap...sangat best ini tempat, yang buat x best nya kameraku habis bateri n daku dak bawak charger..tepu gak la tinga den kena bebel..huhu..ok, jom tengok gambar yng sempat daku snap sebelum bateri ku abis..hehehe


suamiku duk layan bubur kacang feveret dia


pengantin baru sampai

mereka sdg mkn beradap..cun kan


ha..ni kat resort tuh...

bilik kami depan funfair ini..jangan jeles


rindu pada saat itu, bilakah akan berulang kembali

saat ape tu eh..opss..ni entry para ibu2 yerk..rindu waktu hannah minum susu ibu..daku hanya dapat menyusukan anakku itu sampai umur 7 bulan jerk...gigih ku membeli pam avent manual dengan rege RM289 dengan niat untuk memberikan anakku susu ibu...murni kan niatku...azamku memang nak menyusukan dia selama 2 tahun secara eksklusif, namun kuakui, silapku juga kerana tidak konsisten dalam memberinya susu ibu....bila kurasakan susuku tidak cukup, aku selang seli dengan susu formula..sian kan hannah..daku agak kesal sebab terlalu awal berhenti menyusukan dia..and now, daku sangat sedih n terkilan..thats why daku bebetui support my frent yang menyusukan anak..jeles bangat ngan dorag...teringat lagi, dulu bangun kui 4 pagi semata-mata mau mengepam..
hurm, daku bertekad, jika dikurniakan rezeki anak kedua nanti, akan ku teruskan misi yang satu ini..kalian doakan semangatku kuat dan dipermudahkan yerk..


pam idamanku..namun ku tetap syg avent manual pump ku..

mamat psiko simbah asid..hati-hati yer kengkawan

salam, entry pendek tp PENTING!
aritu ada terbaca kt blog syana tentang sorang mamat nih simbah asid kat muka seorang pemandu wanita kat Bangsar, tadi daku dpt mesej dr one of my frent, kes nih dah melarat2 larat..kat Sentul dah ada  3 kes dan yang terbaru ada org kena kt area Istana Budaya..takut kan!..gila la mamat tuh..dengar kata mamat tuh kulit gelap n naik moto sengsorang..mangsanya sudah tentu WANITA!..so kengkawan, marilah kita berhati2 yerk..kalau tgok ada org mencurigakan lekas2 lah drive ke tempat yang ramai orang, biarlah lambat sebab jem ke hapa, janji kita tak terkena dengan mamat psiko nih..Nauzubillah..mintak2 lah dia kena tangkap cepat..
baik org gila camni, tak kacau org dari mamat psiko tuh!


Monday, April 4, 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

bila syaitan mula beraja

dalam waktu Maghrib smalam, daku ada di rumah emak di Sentul, tetiba jiranku cakap ada org kena bunuh..berderau darahku...sosek punya sosek, rupa-rupanya ada sorang nenek dikelar lehernye..kes rompak la nih..takut kan?erm, manalah hilangnyer sifat kemanusiaan pembunuh nih...daku memang tak gi tengok, hanya tunggu kuar paper jer..dalam Harian Metro hari ini dah kuar ceritanya...kalau kamu nak tengok gi jer kat  paper metro eh..sama-sama lah kita beringat kan..










semakin memahami, semakin perlu dikenali

apa kaitannyer nih?kata orang, sangat panjang masa yang perlu diambil untuk kita mengenali pasangan kita sepenuhnya..arini, 4 april genap la 2 tahun usia perkahwinanku dengan encik suami..muda lagik kan?kalau anak kecil maybe baru nak pandai bercakap n tengah rajin nak blajar benda baru..samalah macam daku jua..
Alhamdulillah, daku bersyukur sangat ke hadrat ILAHI kerana memberikan ku kesempatan untuk bergelar si isteri kepada cinta hatiku dan bertambah bahagia bila dalam usia 2 tahun perkahwinan kami, daku juga ada seorang permaisuri..azam daku?daku akan cuba memperbaiki kelemahan yang daku ada dalam menemani perjalanan suami mengemudi rumahtangga ini dan daku berdoa daku diberi kekuatan dan ketabahan hati dalam menghadapi apa saja yang akan tiba..suka, duka, tawa, tangis akan daku jadikan kenangan dan semangat untuk daku terus menjadi insan yang membawa makna dalam hidup kalian, suami dan anak ku..buat suami, bukan harta yang daku harapkan dari kamu, cukuplah dengan kasih sayang dan perhatian yang dikau berikan..pinta daku, semoga kasih sayang yang terjalin antara kami ini akan kekal hingga ke syurga..AMIN!

hari yang menyatukan dua jiwa

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers