titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Tuesday, April 19, 2011

arghh, buat pe susah-susah

selamat petang, di kala mengantuk nih, meh dengar ibu hannah bebel..
daku teringat kata-kata sorang lecturer masa ku belajar dolu, teknologi yang semakin canggih membuatkan manusia makin malas...haha, kalau difikirkan alik, daku suke fikir sesuatu sampai ke laut, ada benarnyer jugak..zaman skang nih, kalau tak tau teknologi terbaharu, dianggap kolot kunun..skang nak shopping, tak payah gi cucuk dinding nak kuarkan duit, leh pkai debiit card jerk, nak bayar bil, leh bayo online, nak renew lesen, boleh upah komputer buatkan and  even nk flush toilet pon, dah ada automatic flush..huhu..senang  hidup kan..ari-ari ada jer teknologi baru, ada jer gadget baru..manusia?boleh duk umah jerk, silang kaki, tengok tv sambil makan so akibatnya penyakit pon timbul lah la akibat kurangnyer pergerakan..hukhuk..
so, marilah kita, even suma dah senang, sesekali molek la kita aktifkan diri juga agar kita sihat sejahtera..hehe


tu dia..robot pon boleh urut

5 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hhehhehe btul tu..kene aktifkan diri gerak2 skit.senaman ringan..bkn makanan ringan ye ehhehe

iduraz said...

hehehe, tui tuh rose..

misscha said...

HI!!.....jom follow i, i follow u,,,

http://misscha-cecite.blogspot.com/

fatien ! said...

zaman dah moden, dunia dah maju

fatien ! said...

hehe :)

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers