titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Friday, April 29, 2011

bokojo lah kito sekueknyo..

ahad nih, 1 MEI  hari kita, para PEKERJA..tak kisahlah keje ape pon, kuli ker, boss ker, suri rumah ker, tetap kerja kan..walaupun pendekatan dia lain-lain, tapi tujuan dia sama...sesapa pon boleh jadi majikan kita, yang penting kerja kita tu kerja yang halal dan rezeki dari kerja kita tu  diberkati oleh ILAHI..kalau takde pekerja macam kita, negara tak maju, ekonomi tak mencanak-canak naiknyer, dan yang pastinya kalau kita tak kerja, tak bersuap la mulut anak-anak kita kan..hurm, bagi yang belum berkeluarga tuh, ingat yerk..kongsi2 la rezeki dari titik peluh kamu tuh dengan keluarga tersayang, baru berkat..yang dah berumahtangga plak, semoga rezeki yang kita kumpul bersama pasangan kita tuh dapat membahagiakan anak-anak kita..so korang sume, selamat hari pekerja yerk..ingat an buat diri sendri dan kengkawan, kerja tu satu ibadah..okies, nak sambung wat keje ckit..da...
membanting tulang demi sesuap nasi..
notakaki:Labour Day last year kami ke Cameron, this year tak tau agi..huwaa

1 comment:

Ibnushukran said...

selamat hari pekerja kak iduraz.. :D

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers