titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Monday, April 25, 2011

kampung morten yang memukau

Salam semua..tuan tanah baru jerk alik dari berkurusus di Melaka ari sabtu aritu..so, sempat jenjalan and yang paling best dapat merasa naik river cruise pd malam hari jumaat aritu..bayaran RM 10 hengget..amik kat dengan muzium samudera kalau tak silap...so kami dibawa menyelusuri sungai Melaka..sangat cantik okeh..lampu sepanjang tebing sungai tuh...and yang paling buat daku teruja bila lalu kat satu kawasan rumah kampung yang sangat cantikk..daku ingatkan  perkampungan Portugis..rupa2 nya pacik bawak bot tu kata tu perkampungan Melayu yang namanya Kampung Morten..cantik sangat..sampai atas bumbung pon ada spotlight..kata pakcik tuh, kerajaan tampung sume bil air and api dan suma kos2 mencantikkan kesemua lebih kurang 105 buah rumah bagi tujuan pelancongan...daku sangat suka..kan daku ni berjiwa kekampungan, rasa sangat terharu kerana masih ada lagi perkampungan Melayu secantik itu dan semoga ia akan terpelihara selagi adanya Tanah Melayu tercinta kita ini..hurmmm

salah satu rumah di Kampung itu
psst;hopefully Kampung Baru di Kl nih pon akan terus terpelihara..

4 comments:

Ibnushukran said...

wahh.. bestnya kak dapat nek river cruise, mcm best je 2.. jalan2 pusing laut,ngan family,romantik 2... hehe

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

damainyerrr...dah lama idam nak umah kg macam tuuu...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

nak pegi sini gak la raya nnt hihi..
suka tgk umah melaka..mmg best!
ada nilai tersendiri ;)

iduraz said...

syukran:best..try ler

pinky momma: aishh..awak tu org melaka, lagilah harus gi terjah..hehehe..memang cantik rumah org melaka..i likee
mya:damai kan..teringin sangat rumah cmni..

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers