titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Tuesday, May 3, 2011

nasi kukus ayam dara, ayam teruna?

confirm suma dah penah mkn nasi kukus ayam dara ni kan..macam2 versi ada skang n memana pon dah boleh dapat dah nasi kukus nih...dari mana asalnyer tak pulak daku ketahui, ada sapa2 tau tak ni makanan dari mana yerk..erm, ok nasi ni kan memanag salu datang dengan set kuah kari, sambal cili api, ayam n timun..tapi ,kt pasa tani dekat opis daku nih dia kasik skali ikan masin bulu ayam..layan gak, penambah selera..rege dia, biasalah around RM 5.50 sebungkus, kalau beli ayam jer pon dia cas same price..rugik kan..hikhik..ayam dara nih maknanyer ayam tu tak bertelur lagik ek?ker ayam muda?banyak plk soalan daku kan..suami ku klo nk mkn nasi kukus ayam dara ni, dia hanya akan beli kt kedai dekat umah daku jerk, kat taman melati tu, katanya makcik tu la yang paling lama meniaga kt situ n nasi dia sedap berbanding kedai lain..hurm, k a, kerana nasi ini jugaklah mataku skang nih cm takleh bukak dah..ngantuk tp tkleh tido, nanti bertambah gemss..oklah, jum wat keje..bye
portion yang besar utk si besar

2 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

pewww...dara teruna ayam tuuu ...ehehehe...sedop tuuu...

iduraz said...

ehehe..kan..tapi tkleh mkn ari2, muak

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers