titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Monday, June 20, 2011

alamak DBKL! larikkkkk

salam semua...
oh yer, bagi sesiapa yang memang keje atau salu gi jenjalan shopping kat area SOGO dan jalan TAR tuh mesti salu nampak penjual-penjual kopok lekor dan air minuman atas meja beroda yang salu bertenggek kat dengan tangga depan pintu masuk SOGO tu kan..kalau kita peratikan kebanyakkannya orang muda dan ada juga yang macam orang asing...niat mereka nak berniaga cari rezeki halal tapi yang silapnyer mereka takde lesen...sian kadang tengok, nampak jer orang DBKL datang ngan lori, cecepat dorang sorong meja dorang..siap nak lintas jalan ngah kete banya-banyak tu, seramm gak tengok takut kena langgar jer..hurm, tulah susahnya nak cari rezeki kat bandar besar cam Kolumpo ni kan..kalau nak ati tenteram, sila la amik lesen, berniaga betul-betul dan bersih...sebab ada masa daku tengok bab kebersihan pon deme nih kurang skit..hurm..:)
diorang nih tak payah lari kot

3 comments:

Bionic women said...

selalu konfius, dowang ni amik air kat maner nak buat air tu..
huhuhu...risau nak beli.

iduraz said...

bionic women:tau takper...daku memang tak beli, tak lalu!hehehe

NM02 said...

ada yg siap nega depan pintu masuk kfc pertama tu... giler kentang ar

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers