titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Wednesday, June 15, 2011

easy get easy going..is it true?

salam suma..samat petang!
ceihh..tajuk tak menahan, nak speaking london pepetang gini..hehehe..bukan per nak di translate ke Malay version agak panjang..tak reti..lalala
apa yang kita mudah dapat, mudah juga kita akan kehilangan... ada benarnya jugak kan kengkawan...takde benda yang free dan mudah zaman skang nih, suma memerlukan modal, tak kira la kasih sayang ker, reta benda ker, apa apa je la..sebab tu la DIA kurniakan kita akal untuk berfikir..hurm..kita amik contoh ek, sesapa nak cari jodoh tuh..janganlah sesenang hati jer trus menerima dia tanpa selidik/kenal diri dia yang sebenar..ye memang masa berchenta dia tak tunjuk perangai sebenar, but from that kita tau juga serba sedikit dia macamana kan..hikhik..daku teringat pesanan penceramah kawanku"kalau suami kamu nak kawin lain, beri dia tempoh setaun untuk dia kenal perempuan tuh, kalau lepas setahun tu perasaan cinta dia pada kekasih baru tu masih lagi hangat seperti masa memula kenal, so let them married!"..hurm..agak-agaknyer pas setaun subur lagi ke rasa cinta terlarang tuh ek..jom kita renungkan..


6 comments:

PinKy MoMMa said...

kalau boleh biarla di pertemukan dgn mereka yg baik2 huhu..
jadi kita pun kena wat perangai baik..baru adil.. ;)

mohon pada Dia..moga2 termakbul doa itu ;)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

insyaallah klu niat baik,baik la dapatnyer

ajumohit said...

org kata dh kawin baru nmpk perangai sebenar kan..tp kita kene terima seadanya keran dialah jodoh terbaik buat kita

iduraz said...

pinky momm:Aaah kan...nak dapat yg baik kita pon kena baik..

iduraz said...

mama mya:insyaallah..mudah-mudahan kan

iduraz said...

kak aju:betul tu kak, once kita dh terima dia sebagai pasangan kita, kena la terima semuanya seadanya

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers