titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Friday, June 24, 2011

penangan bomoh !

baca KOSMO semalam, dorang dah kuarkan gambar bomoh siam yang dikatakan buat rawatan ritual sampai sorang mamat nih meninggal..ishh..takut tui dengar...aritu kata dia dh lari ke Thailand, but now polis kata dia masih ada di sempadan sana..hurm..tapi tu la, ada gak segelintir orang nih memang taksub tui ngan bomoh nih, kononnyer dapat sembuhkan penyakit misteri nih..aduiyaii..kalau yang bebetui tu takper, ni yang tak betuii tu yang ramai and tak pasal-pasal kita niat nak berubat, lain plk jadinyer...tetiba ku teringat kisah Mona Fendy yang duk kerat orang tu..uiii...camana la dia buat kan...ape pon, setiap penyakit tu ada ubatnya. kan elok kalau bawak jumpa ustaz untuk berubat...takdelah ku kata dorang nih boleh sembuhkan kita, at least cara tu betul..hurmm..Nauzubillah, semoga kita semua dilindungi dari terkena cam ni..Amin!


9 comments:

NM02 said...

jgn percaya sangat kat bomoh, lebih elok amalkan perubatan islam menggunakan al-quran

Bionic women said...

pasal mona fendy tu, tang kerat tu dah ramai org buat sekrang ni, tapi tang makan daging manusia tu yg xtahan. huhuhuhu...

kita ada sepupu yg merana sampai mati akibat bomoh ni. huhuhu

ajumohit said...

itulah bahayanya org yg berpikiran sempit ni kan idura..kuasa Allah yg maha besar kan

iduraz said...

NM02: ku memang tak percaya bomoh..tak pernah gi pon

iduraz said...

bonic women: oo, yeker..sian kan sesapa jadi mangsa,..sbb sepupu ku pon penah terkena..bomoh tu ngantor sesuatu kat sepupuku time dia gi berubat..

iduraz said...

kak aju: tula..tapi kdg2 org bijak pandai pon buat tu yg konpius tuh

munna said...

MUNNA MMG TAK PERCAYA SGT DGN BOMOH2 NI.....

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

menakutkan laaa..tak yah berubat laa klu cam tuuu

zuwaidah said...

moga kita dijauhi perkara2 yg sebegini

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers