titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Monday, June 20, 2011

tak paham bahasa ke buat-buat tak paham

kan aritu anak daraku masuk ward 2 malam sebab demam, so kalau duk ward tu macam-macam gelagatlah daku nengok...ada sepasang suami isteri nih, ku rasa orang Myanmar, siap berkampung kat ward tu sebab ngan bapak2 dia pon tido ward, siap dapat makan lagi..kalau diikutkan kan para bapa takleh melawat selepas kui 10 malam, ni siap tido, apa kes...pak guard pon tak halau sebab deme nih jenis tak paham bahasa katanya, padahal dia boleh cakap Melayu ngan daku..kalau suh balik pon buat derk jer...hehehe..lantas ku teringat kata-kata sorang doktor masa ku wat monthly checkup masa ngandungkan hannah dulu..kata dia, "Malaysia nih terlalu sangat menjaga kebajikan pesakit warganegara lain sampaikan budget untuk pesakit sendiri pon jadi kurang. kalau kita gi overseas, kita takde duit jangan harap kita akan dirawat"....pendapat korang?lalalalala
mungkin mereka perlukan ini


10 comments:

wardah said...

elok jg kasi kamus ni..=)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

itu lah ragam manusia kat negara sendiriii...hurmmm

♥Mrs.Eady♥ said...

adess....mcm mcm :)

Bionic women said...

sokong..betul2..

sekarang ni kalau gi kinik kerajaan, indon n bangla jer yg ramai.huh

ajumohit said...

aduiyai..mcm2 citer kan...

aTy _faRed~ said...

huhu...kalau die ley paham bahasa melayu makneyer sepatut die paham jugak kalau oang cakap ngan die kan..tapi..ni bukan tak faham bahasa...ni jenis bangsa tak nak paham bahase...huhu

munna said...

tapi diaorg bayar lebih pada kita ..takpelah

NM02 said...

betul sangat tuh. teringat plak masa ayah kena masuk wad, ada sorang lelaki myanmar ni dok la konker tv kat ruang tamu. ai baik punyer cakap pasal dia. sekali dia leh cakap melayu daaaa... hahaha...

ieda said...

memang dik ketara sgt kan .. kadg2 pelik ngan perangai manusia nie .. sampai adakalanya akak geleng2 kepalas sorang2 huhuhu

.:Mama Dhia:. said...

siannyer..sampai kene tahan wad tu..alhamdulillah dah ok kan??

kat hospital biasenyer ibu jer yg leh tido spital..ape kes sampai suami isteri leh tido wad??

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers