titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Tuesday, July 5, 2011

berapa lah harga dia kali nih

kurang sebulan lagi kita nak berpuasa kan kengkawan..mudah-mudahan dipanjangkan umur kita dan diberi kekuatan untuk menjalani ibadah puasa kali ini..hurm..bercakap pasal bulan puasa nih, dah tentunya merata-rata ada pasar Ramadhan kan..memacam makanan ada jual, yang tak pernah tengok pon ada...tetetiba daku terfikir, mesti rege naik lagi..ntah baperlah rege seketul kuih, sekeping murtabak, sebungkus air tebu..bla bla bla...hissshh, patutmya bulan nih la kita berjimat sebab makan sekali jerk, tapi daku salu bulan pose mesti over budget..hukhuk...hope kali ni daku dapatlah berjimat skit dan tak membazir dalam berbelanja dan rege makanan taklah naik melampau..apa yang penting, semoga kita sama-sama dapat memanfaatkan bulan yang mulia ini sebaiknya..:)

kuih femes di bulan puasa

16 comments:

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N] said...

terliurnyer tgk kuih tu,,fav saya tu hihi

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

itula kuih yg dicari tiap kali ramadhan..tapi tahun ni tak dapek la den nak makan..manisss sob sob sob

Bionic women said...

tahun2 lepas kita x pernah membeli kat pasar ramadhan,hubby kita x suka makanan yg dibeli,selalunya kita masak or buat sendiri kuiih, tapi tahun ni dah start kerja, nampak gayanya kena membeli nih..huhuh

fiza said...

Sedapnya tgk kuih tepung pelita tu ☺☺☺. Tiap² tahun mesti naik nyer lah.

rATu kEBaYA said...

tepung pelita makan time sejuk pun sedap

ajumohit said...

hrga brg makin naik kan iduraz...suke jugak mkn tepung pelita tu

wahida said...

eh, baru semalam aku duk pikirkan kuih ni..kuih yang bakal aku carik bulan puasa nnt, alih2 ko publish lak gambar ni...hehe...mmg ada chemistry la kita ni...

aku pun agak mesti harga naik ni...

iduraz said...

@aida:huhuhu..same here..favorite kan

iduraz said...

@rose:takper kak, pas tu nanti layan la sampai lebam ehh..heheh

iduraz said...

@bionicwomen:ha tulah, dh start keje kan..kenalah membeli

iduraz said...

@fiza:aah akan naik punyer..takder turun2

iduraz said...

@ratukebaya: terbaeekk..makan tk jemu

iduraz said...

@kak aju: tulah kak, gaji jer tak naik2..huhu

iduraz said...

@wahida:hehe, ada chemistry eh..bab makan2 kot..lalalala

ieda said...

tul tu dik .. skrg punnn kuih muih dah ada yg 40 seketui .. kecik je .. huuhu lebih kurang yg 3 rm 1 tuu letih sgt2 ..

harap2 perniaga berniaga dgn jujur .. jgn fikirkan keuntungan je ... bulan puasa bulan menduga dlm segala hal .. kalau x kawal nafsulah ambil tempat nanti ..

aTy _faRed~ said...

yer ar..betol tu... biler gi bazar ramadhan jer kan..macam2 bende nak dibeli..maklum jer ar..lapo namernyer..heheh... memang bajet boleh larik..!!! :)

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers