titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Tuesday, August 16, 2011

dedekat nak raya, mood kerja terbang ke mana!


teruk tui kan ku nih? ke korang pon sama..wuwu..makin slow ala siput sedut ku buat keje..terhegeh-hegeh..hehe..agaknyer sebab dah nak raya yer tak kengkawan, fikiran tu dah lari kemana..duk memikir baju raya yang tak cari-cari lagi, (anak dara nyer dah setel sume), rumah yang tak berkemas lagi..barang ada tak beli lagi..ngengenge..tambahan plak tengok suasana sekeliling yang makin berubah, ngan lagu raya, lampu raya..ahaks..terasa meriahnyer...hope takdelah ku tinggalkan kerja bertimbun-timbun sebelum cuti raya nih, kalau tak nanti pas raya daku gak yang semputt nak menyiapkan kerja sendiri..lalala


nak duit raya..nak duit raya

Monday, August 15, 2011

puasa tak, malu pon tak!

Salam, arini dah menjengah 15 Ramadhan..lagi beberapa ari nak raya dah kan..jap jerk...
Every year mesti ada nyer kisah orang kena kantoi sebab makan@beli makan di luar time bulan pose..ish ish ish..tak malu tui kan depa nih..tak berpuasa tanpa sebab satu hal, pi beli makanan dan makan secara terang terangan tu pon satu hal gak..tak reti ker duk umah tu diam-diam, sebuk gak nak pi cari kedai mamak..apa lah susah sangat nak berpuasa tu kan..sebulan jer pon dalam setahun, tu pon susah bebenor..ngat lagi masa ku kekecik, kalau kuar pi beli baju raya nggan mak tuh, salu la gak terlintas di fikiran mau ponteng puasa..yerla, penat jalan yer dok..siap standby beli air kotak dengan harapan leh teguk bila haus nanti..tapi nan ado..ku malu sehh...even tempat tu memang takde orang pon (cecelah baju-baju yang bergantungan di shopping kompleks) ku tetap rasa malu and yang paling penting rasa sayangggg sangat nak tinggal puasa..baik kan..muahahaha...tu budak budak tuh..ni dah level bapak budak pon boleh buat pangai camtu...nampaknya langkah nak mengangkut deme guna van jenazah tu tak meninggalkan kesan la yerk..hukhuk...

diorang syok kot naik kete ni




Wednesday, August 10, 2011

penyakit berjangkit nan satu nih


Salam semua...pagi tadi dpt berita gembira dari teman seopis yang pregnant anak kedua...Alhamdulillah, tahniah untuk dia...dah patut pon dia ada 2nd baby sebab anak sulung pon dah 2 tahun lebih..yang ku musykil, penyakit pregnant nih cam penyakit berjangkit kan..kalau sorang dah kena, mesti pastu ada orang follow..kat opis kitorang nih siap letak kan turn sapa pasni..ahaks..takperla, anak tu kan rezeki dari ALLAH yer tak.cepatt ker lambatt ker, suma ada hikmahnya...tengok kengkawan blogger pon ada gak yang ngah preggy..hurm..waiting for my turn plak..bila ntah..ngat nak tunggu anak daraz tu besar sikit, tapi kalau rezeki dah nak di kasi, Alhamdulillah....:)


antara detik terindah dalam hidup

Tuesday, August 9, 2011

gembira lihat mereka bahagia


Salam semua..arini mesti ramai yang tersenyum kan, lantaran pengumuman yang satu itu..hehe..Alhamdulillah atas rezekiNYA..okies, ku bukan nak bercerita pasal itu, ni yang wat daku tersenyum  adalah pabila ku melihat gambar-gambar kebahagiaan pasangan yang sangat sepadan ini...siapa lagi kalu bukan si Rita Rudaini dan Aidil Zafwan.tambahan plak ngan anak-anak yang comeii sangat..rasa nak nangis tengok gambar diorang..teringat keluarga kecilku..ahaks....ku suka Rita nih dari memula dia berlakon lagi..sangatlah sweet, pakai ape pon tetap cantikk...moh layan gambar-gambar penuh bahagia keluarga ini..semoga kebahagiaan terus jadi milik mereka dan mudah-mudahan kita pon akan beroleh bahagia selama-lamanya...Amin!








sumber:abg nara..

Monday, August 8, 2011

teruja nak beraya, merdeka jangan lupa

Salam semua...masuk hari ini dah 8 hari kita berpuasa kan..sekejap jer...nanti dah masuk 10 Rramadhan, lagi terasa cepatnya masa berlari...hurmm..oh yer, dalam kita tak sabar-sabar nak beraya hujung bulan nih, hopefully kita tak lupa dan tak kurang excited juga nak menyambut hari kemerdekaan negara kita MALAYSIA...ku sayang sangat kat negara ku nih, tempat tumpahnya darahku, tempat ku mencari rezeki, tempat ku membesar dengan aman dan sejahtera...i'm proud to be Malaysian!ececeh..semangat nyer...ahakss..so kengkawan jom kita sama-sama doakan negara kita akan terus maju jaya dan sentiasa dilindungi oleh YANG MAHA ESA...amin!


dia yang bersusah payah untuk kita

Wednesday, August 3, 2011

MATI itu pasti, cuma tak tahu dimana dan bagaimana

semalam pas waktu rehat dapat call dr mak, bagitau paklang daku (adik mak) dah meninggal dunia. Arwah pergi dalm kui  1.30pm...so mintak izin bos, alik awal skit and rush ke Seremban melawat jenazah..kami sampai sana dlm kui 5 tapi tk sempat tengok jenazah sebab dah bawak terus nak dikebumikan..yelah, bulan puasa kan, semua orang pon nak cepat, nak berbuka dan bertarawih plak malam tuh...Arwah ni sangatlah baik orangnya, masa dia sihat, dia salu datang melawat kami kat sini masa tu kami kecik-kecik, salu belikan dan bawakan buah dari kampung kalau ada musim buah..hurm..sedih sangat kehilangan dia...tapi nak buat macam mana kan...TUHAN lebih sayangkan dia....dah tetulis dah bila, dimana dan bagaimana ajal kita tiba, cuma kita tak ketahui sahaja...Al-Fatihah untuk pak lang daku..semoga dia ditempatkan di tempat orang yang beriman.
Al-Fatihah buat mereka yang telah tiada

dah buat onar pon tetap menunggu!

aii semua..meh cite pasal orang pempuan nak?..korang mesti salu pasan kan, kat tv, sokabor, kat mana-mana jer mesti ada kisah wanita yang dikasari oleh lelaki..ada yang kena pukul tanpa belas kasihan, disepak terajang, di ugut bunuh dan macam-macam lagilah bentuk kekejaman.tapi, napa kita masih lagi bersabar ek..masih lagi tunggu dan paling tak tahan tu masih lagi sayannnng kat lelaki itu..hurm, tula satu kelemahan kita sebagai wanita nih, sangat setia dan tahan hati..biar hati sakit, biar badan sakit tapi kalo namanya nak berpisah, tidak sekali-kali...tak terasa ke pedihnya ek, terkena pulak disebabkan oleh kamu sejenis...semoag kita semua terhindar dari terkena begini..

Tuesday, August 2, 2011

macam tak tidur setahun

Salam semua..meh baca sat bebelanku di hari ini..hehe..

ku dah noticed satu perkara yang kalau tak puasa dia tak jadi..iaitu...mengantuk yang terlampau!haha..cam tak tido setahun dah ku rasa (walaupun dalam bulan puasa kita memang tak cukup tido)..pagi masih awal lagi, dlm kui 8.00 gitu ku dah ngantuk dah..bukan ku sorang, kengkawan pon sama...haii la mata, sila lah bertahan yerk..bila mata ngantuk, fikiran pon melayang kemana-mana, so kerja pon tak produktif..hurmm..terukknyer daku..korang camner?


kot comeii camni tkper gak

Monday, August 1, 2011

aiihh, lambatnyer jarum jam nih bergerak

fenomena biasa kalau berpuasa kan, terasa lambatnyer masa berlari...rasa dah lama dah datang keje, banyak dah keje yang setel, tapi jarum tu macam tak bergerak..hehe...sebenarnyer jarum tu sama jerk, tapi kalau hari-hari biasa kita salu pi minum dulu la, borak-borak so masa tu banyak terbuang, tu yg terasa eh jap jer dah nak balik..muahahaa...itulah lainnyer bila kita berpuasa, sedikit sebanyak mengajar kita supaya lebih tenang dan menghargai masa..hurmmm


akhirnya pergi membawa hati yang lara

Salam Ramadhan semua..korang ngantuk ek pepagi ni?takmo ngantuk-ngantuk ok.rasanya suma orang dah baca kot, cuma ku nak juga up kan entry ini..kisah si Ashraf, jejaka Terengganu yang nak tukarkan namanya ke Aleesya sebab dah buat pembedahan tukar jantina tu dah pon meninggal dunia hari Sabtu lepas...dengar kata dia meninggal sebab masalah jantung dan tekanan darah yang amat rendah..Innalillahiwainnailaihirajiun.kepada NyA kita kembali...TUHAN lebih sayangkan dia kan..bagi daku biarlah dia pergi dari menanggung SEKSA...seksa bila dihina oleh manusia, seksa bila apa yang dihajati tidak diperolehi (dia nak sambung blaja kalau tak silap), seksa sebab tuntutan nalurinya tidak dipenuhi..hurm, daku pon tak pandai nak komen lebih, cuma apa yang boleh kita sama-sama renungkan, kehidupan kita di dunia ni sementara sahaja..bila-bila masa kita akan dipanggil oleh NYA..tak semua yang kita hajati akan kita perolehi kan.Semoga rohnya tenang disana dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman..Al-Fatihah..Selamat Berpuasa yer korang semua..hope kita tak lemauuu sepanjang bulan Ramadhan ni..bubye..


SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers