titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Sunday, October 9, 2011

besar periuk..besarlah keraknya

Haii..jumpa lagi...mata tak ngantuk la plak...semalam dah selamat lah uncle Najib, sukati jer panggil uncle bentangkan budget 2012...budget mesra rakyat katanya..syukur Alhamdulillah...ada juga berita yang menggembirakan bagi kami..ok, takmo cakap pasal budget tuh cuma nak share jer apa ku rasa disini, kalaulah kita nih banyak pendapatan, mesti kita banyak hutang jugak kan...ku akui la, kehidupan kami suami isteri memang tak mewah, cukup makan pakai dah Alhamdulillah, nak bershopping selalu tu memang tak dapatla..memang ku salu rasa jeles dengan kengkawan yang kerja bergaji besar, leh duk rumah cantik, bleh shopping ape yang diorang teringin nak beli..hurm..memang heaven la kan...tapi tu la, tak semuanya orang yang banyak duit tu hati senang...sebab bila kita ada duit mesti kita nak beli rumah besar, kereta besar yang tentunya nak bayar bulan-bulan pon makan riban-riban..so, kiranya sama jerla, kita gaji kecil, blanja pon kecil kecil, gaji besar blanja besar-besar, apa yang peting sebenarnya cara kita berbelanja dan yang paling-paling kita harus buat adalah sentiasa bersyukur atas apa jua rezeki darinya...tak baik kan bersungut, tak baikkan dengki  ngan orang..tu kan rezeki dia....hurmm..jom kita renung-renungkan!


uish..jenuh nak cuci kerak piuk besar camni!

4 comments:

Alin Marlini said...

betul tu dura...makin byk duit..makn byk kegunaannya...

Amy Syaquena said...

Lagi besar gajinya lagi besarlah keperluannya...

ratusiput said...

betul tu..ratu pun sokong.biar kite hidup sederhana.hati pun senang.musuh pun tak bertambah.

PinKy MoMMa said...

suka hidup ngan keluarga kecik je muahahaha...sakit ati pun ngan family sndiri..tapi kena juga berkawan skali skala..tetap kena berhati hati ;)

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers