titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Thursday, November 17, 2011

bila dah rapat...

hannah memang rapat sesangat kat sorang makcik dia nih..adik pompuan ku...dia kalau nampak maktam dia ni balik kerja, memangla dia kejar nak berdukung dan nak peluk maktam kesayangan dia tuh..yela, dia rajin melayan hannah, bawak jalan bagai..so, naik syok la anak daraku itu...baru-baru nih, adik ku itu nikah dan berkahwin..(11.11.2011 aritu)..dan-dan la masa nikah tu dia nak gi duk kat riba adik ku kat masjid..puas lah kami menarik dia suh turun dari bantal nikah tuh..aduii, dah dibantainyer dia menangis..huhu..riuh jap masjid kat umah mak ku kat sentul nun..sian pon ada, macam orang dah kurang kasih sayang dah rupanya..hukhuk...masa sanding pon sama, dia nak naik atas pelamin tu duk skali ngan maktam dia tu..ahaks..sib baik suami adik ku pon turut menyayangi hannah.so takder hal la dia nak menghimpit mak tam dia pas kahwin...hahaha..nak tengok tak wajah maktam kesayangan hannah nih..ha ni la dia....


ngan maktam kesayangan dia

dapat tengok tv, mainan tolak tepi!

ha..ni lagi satu kegemaran anak dara kerinting ku...menonton televisyen selain dari mencium kain buaian..hehehe..ku mula perasan yang anakku sangat addicted ngan tv expecially iklan..opss, tapi dia bukan hanya layan iklan sahaja yer puan-puan dia juga melayan lagu @ iklan berunsur patriotik..lagu Satu Malaysia dan Bunga Raya tu memang dia suka la..takkan berganjak..kengkadang kalau dia terjaga tetengah malam, siap tarik tangan ku suh buka kan tv untuk dia..aishh, itu over ok..even ibu dia ni berhati suci murni, takkan ku layan permintaan nan satu ini...nanti terbiasa nahas kami..ku tahu tak elok sebenarnya dedahkan anak-anak dengan televisyen nih, tapi ku rasa lagi elok kot dari dia main kat luar, kang jatuh ker hapa lagi susah..hurm...hannah oo hannah, memacam la anak ibu nih....


Wednesday, November 16, 2011

wordless wednesday..boleh ker utk org byk ckp cam daku?hihi



teringin gak nak rasa buat entry wordless wednesday nih..tapi ada gak ayat panjang2..huhuhu..gambar diatas tu menunjukkan anak daraku 1st time tido tanpa perlu ditepuk..haha, kejadian tu berlaku di bulan puasa lalu..huhu..nampak besar dah anak ibu!

Tuesday, November 1, 2011

pantang larang bila ada kilat atau guruh!

hujan masih lebat di luar sana...ku masih lagi berada di opis di kala ini..maklumkah, kami suami isteri pergi kerja naik kuda motosikal aja....makanya, walaupun ada set baju hujan, waktu kilat sabung menyabung dan petir berdentam dentum nih, tak berani jugak nak redah..kang tak pasal-pasal jer...anak kecil lagi..hehehehe..teringat waktu kecil-kecil (sampai skang pon), kalau la dengar bunyi guruh atau nampak petir time hujan, otomatik mak akan suruh kami buat beberapa perkara...iaitu, sila jangan buka tv..kalau tengah dok syok tengok citer best pon, dikehendaki dengan segera menutup tv tersebut..dengan muka masam mencuka sebab tak puas hati, kami akan tutup..takut weih..kang kena sambor, mati den..ngengenge...lagi satu petua/pantang larang mak daku ialah, sila tutup semua cermin dengan kain..tak kisahla kain batik ke, kain pelikat ker hatta dengan towel skali pon bole...janji bertutup...takut punya hal gak la nih....lagi satu yang paling tak tahan ialah, sila jangan tutup telinga time dengar bunyi guruh...nanti pekak! signifikannya tindakan ini?ntah ler...mungkin ada kebenarannya juga tapi ku tak pernah plak persoalkan balik kat mak..kang jadi anak derhaka lak...so, apa nasihat mak tu silalah ikut yerk kengkawan..ku kan anak yang baik..hahahaha..okiesla, itu sahaja petua di petang hari ini..daaaa



lagi dua bulan, satu pon tak jalan!

harini dah 1.11.2011, nice date kan..huh...memang cantik tarikhnyer tapi dalam cantik2 tuh, tahun ni dah nak sampai ke penghujungnya..hurm..sume orang akan start buat azam baru, wishlist baru..yang lama tu maybe ada yang dah terlaksana, ada yang hampir/separa terlaksana atau mungkin gak ada yang tak terbuat pon...hukhuk....diriku?ku memang tak pernah buat azam..tak taulah napa, maybe sebab bagi diriku, sepanjang hidup akan ada jer benda yang kita ingin capai..so tak  berani nak target-target nih, kalau tercapai tu Alhamdulillah, kalau tak tu maknanya bukan rezeki ku la tuh..hehehehehe.ok la, ape-ape pon semoga tahun ni dapat kita habiskan dengan perkara-perkara yang manis-manis saja...yang penting enjoy ur life..bubye...:)

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers