titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Monday, February 20, 2012

macam tau-tau ajer kamu yer

Hai...3-4 hari lagi nak gaji kan..seperti biasa, hutang-hutang dan keperluan yang memang "perlu" tu dah tentu ada peruntukannya, tpi salu jadi padaku, asal ada duit lebih@time gaji je, mesti ada gak benda lain yang perlu dibeli atau ditukar...aiyarkk..baru je sebentar tadi bedak kompak ku yang murah itu telah terjatuh semasa lepas solat  dan pecah berderai..alahaii, nak kena beli baru la plak..dah la ku jarang beli bedak, kadang tahan sampai 3 bulan..sebab pakai skit-skit jer..i malas mekap...hurm..nak buat camner, kang tak beli muka pucat lesi plak..harap list "terpaksa beli" tak bertambah sebab ngah bercadang nak beli benda "teringin beli"..lalalala

ginilah rupanya bedakku yang berderai itu..

oppss, 23 hb juga ada Sogo Membercard sales, camner nih...

Sunday, February 19, 2012

Asam Pedas Claypot Kota Laksamana

Saya memang penggemar asam pedas..tak kira lah ikan ker, daging ker, ayam ker asalkan namanya asam pedas sume ku telan..hahaha..ni alkisahnya masa famili ayahku dan famili maksu (adik bongsu ayah) berjalan ke Melaka masa cuti hari Krismas tahun lepas...kami stay kat sana semalam, tapi dapat duk chalet kat area Ayer Keroh jer sebab sume hotel fully booked..plan nih plak last minute..so amik jelah mana yang kosong..pasal resort nih nanti i buat entry lain ek..so dah check in, malam tu my hubby teringin nak mkn asam pedas..actually plan nak ke Bukit China tu sebab dia pernah makan sebelum nih dengan kengkawan opis, tapi hubby dah lupa jalan dan jalan kat Melaka jem giler, so paksu cakap kita pi makan yang senang jumpa jerla..so sampailah kami kat sini...Asam Pedas Claypot Kota Laksamana..rasa?ok jer pada tekakku sebab  memang dia hidang panas-panas la,boleh pilih nak ikan aper, pari, kembung, jenahak atau daging tetel ngan nasi putih, telur masin dan ulam dan sambal belacan..kami order gak otak-otak dan tambah satay. ramai orang makan kat situ sebab malam minggu kan..lenkali la yer yang, kita datang Melaka lagi, kita cari yang lain erk...jom,layan beberapa keping gambar masa kami makan kat sana..

adik pempuan saya dan suaminya

mak yang suka berjalan

ni abah saya yang cool

famili paksu

tuan tanah pon nk enterfrem

kalo nampak lauk nih, dah tak pandang lauk lain dah, expecially asam pedas ikan pari

short weekends,long weekdays

kejap jer dah hari Ahad..esok dah kena kerja semula..kan best kalau kerja 2 hari, cuti 5 hari..haha, banyak cantekk..tak majulah negara kalo gitu..kadang bukan per, rasa 2 hari cuti tu cam tak cuti pon...tak dapat cover penat otak bekerja 5 hari...yela, time cuti tula kengkadang kita nk kena buat kerja rumah, nak berjalan lagi...hurm..nak amik cuti tahun masih muda, takut kang  ujung tahun tak sampai lagi, cuti dah habis...so redha jerla..dah bekerja tu sumber rezeki kan..kang duk umah, takde sapa nak kasi duit pon tak best jugak..lalala..kira beruntungla jugak ku bekerja sabtu ahad cuti, lagi kesian kat mereka yang bekerja 6 hari seminggu, fuhh, lagi tak dapat rest kan...dulu ku pernah kerja ikut shift (sebelum kerja skang), layan gak sebab rasa banyak ckit masa free, tapi rezeki kat sana tak lama, so bekerja la semula office hour...takpela, manfaatkanlah cuti 2 hari nih sepenuhnya yer...daaa

ari Rabu nih ada sambutan Maulidur Rasul kat opis, ada perarakan dan ceramah, dgr kata Hafiz Hamidun datang...bagus tuh, cuci hati skit

Friday, February 17, 2012

selepas 2 tahun, baru berani mencuba yang lain

dari hannah umairah lahir, daku memang pakaikan dia lampin Drypers..masa tu takde kesedaran lagi pasal CD, yela, 1st baby kan, memang tak taulah apa jenama yang ok dan sesuai..yela takut gak nanti merah plak muntot dak tecik tuh..hahaha..so tryla kami si Diapers nih, so far, Alhamdulillah, hannah memang takde masalah kulit..so far stakat nih tengok ok jer...cuti panjang baru-baru nih, jenjalan cari pasal kat Carrefour Wangsa Maju..terpandang lah daku ada promosi Huggies Dry Comfort..RM32.89 per pack..terfikir plak, why not ku try yang nih plak bagi Hannah pakai..rege pon masih mampu milik lagi lah..Mami Poko tu mahai skit kan.so belilah saya size XL 2 paket..saja amik size besar skit sebab takut ketat tang peha...tambahan plak sorang bff memang pakaikan anak dia Huggies dan dia cakap ok, lambat berat@basah..so, haruslah mencuba..belum cuba belum tahu...dalam nak mencuba tu rupa-rupanya terkena jugak daku, Huggies nih kalau ada promotion kat Giant leh dapat dalam RM28++ jer..hakhak..ku ingat kat Carrefour tu dah abis murah dah..rupa rupanya Tipah tertipu....takpe, pasni kalau nak beli lagi terjah Giant plak..tapi time ada promosi la yerk, kalau tak regenye mahal....dah berangan kalau ada 2nd baby nak try CD tapi tengoklah nanti camner ek.jeles tengok Iris anak Cikmot cute berCD...:)


Hannah cukup suka iklan dia..terkekek2 ketawa klo tengok iklan nih


alamak, camner nih..tulunn...hehe

tadi gatai2 tangan nak tukar design blog..so dah berjaya tukar, tapi nampak cam ada tak kena, gambar header tu cam terbesar jer dr page nih, pastu tak reti nak adjust lebar column..hurmm, nk explain pon tak reti, sesapa leh tulung tunjukkan...tulah, gatai tangan lagi..dah mcm tikus membaiki labu dah....jeles tengok blog kengkawan cun-cun!

asalkan nak makan je fenin...

dah nak lunch kan kengkawan..arini lunch hour panjangg skit..so langkah pon panjangg la..kat sini ada jer jual nasi bagai, tapi boring lak asik sama jer....kengkawan dah ngajak ke The Mall...eh, The mall dah tukar nama tau, dah masuk bawah kumpulan Sunway tak silap...lupa plak ape nama baru dia...ngehngehngeh....dorang ajak makan Mc Donalds...hurmm ok gak tu..cepat dan mudah..muahahaha...tadi tengok Nasi Lemak Kopi O, si Farrah tu review pasal pasar malam kat Putrajaya..cam best jer..kalo kat sini ada gitu kan best.byk pilihan dan ku pon banyakkk lagi makan....hukhukhuk...korang lunch per?ok, jumpe sat gi na..daa.....


aisssshhh, teringin mihun sup Masjid Negara...bila nak bentang sejadah lagi nih..kuikuikui

ada jer akalnya..

Salam Jumaat semua..hari yang paling ditunggu kan..tak sabar nak cuti esok lusa sebab nak rehatkan badan dan otak..rasa penat sangat lak kebelakangan ni..sebab faktor usia kot..hehehe...haritu, adik kiter post kat wall FB, gambar anak daraku ngan main ngan bekas aiskrim uwan nyer.....hannah ni memang pesen gini, kalau main, macam-macam benda dibuatnyer, yang ku perhatikan, dia kurang skit minat main anak patung nih, dia suke main benda yang bukan mainan..nak tergelak pon ada..dah macam Muammar Ghadaffi..ahaks...cer  tengok...


Monday, February 6, 2012

tidurnya permaisuri...

Salam, lama sangat dah tak menceceh kat sini...memang hati nak mencoret tetapi selalu je takde idea..hurm, si anak daraku dah lena diulit intan..dia pon tak sihat beberapa hari ni..demam dan batuk on off..maybe perubahan cuaca, tapi risau gak..tadi pagi saya dan suami bawak dia ke HKL, dah amik darah sebab demam dah lebih 4 hari..esok kena repeat test..hope takde ape yang tak elok..mudah-mudahan...tengok dia tidur, hati rasa sayu sangat..salah ibu ker anak ibu nih tak sihat, adakah sebab ibu tak jaga dia elok-elok makanya dia demam dan batuk..hurm..ntahla, hati seorang ibu kan...kalau boleh nak anak kita tu sihat sentiasa, gembira sentiasa..bila dia tak sihat, mula la hati gundah gulana..fikir bebukan.harap dia selalu dilindungi oleh yang Maha Esa...amin


dia harta dunia akhirat saya

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers