titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Sunday, February 19, 2012

Asam Pedas Claypot Kota Laksamana

Saya memang penggemar asam pedas..tak kira lah ikan ker, daging ker, ayam ker asalkan namanya asam pedas sume ku telan..hahaha..ni alkisahnya masa famili ayahku dan famili maksu (adik bongsu ayah) berjalan ke Melaka masa cuti hari Krismas tahun lepas...kami stay kat sana semalam, tapi dapat duk chalet kat area Ayer Keroh jer sebab sume hotel fully booked..plan nih plak last minute..so amik jelah mana yang kosong..pasal resort nih nanti i buat entry lain ek..so dah check in, malam tu my hubby teringin nak mkn asam pedas..actually plan nak ke Bukit China tu sebab dia pernah makan sebelum nih dengan kengkawan opis, tapi hubby dah lupa jalan dan jalan kat Melaka jem giler, so paksu cakap kita pi makan yang senang jumpa jerla..so sampailah kami kat sini...Asam Pedas Claypot Kota Laksamana..rasa?ok jer pada tekakku sebab  memang dia hidang panas-panas la,boleh pilih nak ikan aper, pari, kembung, jenahak atau daging tetel ngan nasi putih, telur masin dan ulam dan sambal belacan..kami order gak otak-otak dan tambah satay. ramai orang makan kat situ sebab malam minggu kan..lenkali la yer yang, kita datang Melaka lagi, kita cari yang lain erk...jom,layan beberapa keping gambar masa kami makan kat sana..

adik pempuan saya dan suaminya

mak yang suka berjalan

ni abah saya yang cool

famili paksu

tuan tanah pon nk enterfrem

kalo nampak lauk nih, dah tak pandang lauk lain dah, expecially asam pedas ikan pari

No comments:

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers