titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Monday, April 30, 2012

dulu suka, sekarang pon suka

hehe..tajuk ntah cam hape jer kan..takde benda pon..you all sume mesti tau kan Pesta Buku Antarabangsa sedang berlansung di PWTC sana sampai Ahad nih...mesti ada yang dah pergi dan memborong buku-buku di sana..tau taulah, ku sejak dari zaman sekolah dulu lagi suka bebenar bila dengan ada Pesta Buku nih..tambahan plak dia tak jauh sangat dari rumah mak (kat sentul) dan sangat mudah untuk ditujui..tiap-tiap tahun tak pernah miss meskipon hanya tuk beli buku latihan dan kamus..masuk zaman "U" pon tradisi tu diteruskan dengan rakan sekuliah..tujuan cari buku rujukan dan novel barang sebuku dua...skang nih dah ada anak, novel dah agak lama kutinggalkan..lebih berminat utk mencari buku-buku kekeluargaan dan majalah-majalah...ku pembeli tegar Mingguan Wanita.walaupun banyak iklan..ngeee.so biasanya kat pesta buku camni ada dijual keluaran yang tertinggal kan...tu yang membuak-buak juga nak pergi ni..sesambil duk usha buku tuk anak daraku...nak ajak si suami, dia cam tak berapa berminat jer nak bawak...muahaha..esoklah kot ku terjah sana dengan adik-adikku..cuci mata dan cuci poket yang semakin menipis..adess....


saya suka majalah ini..ngeee

Wednesday, April 25, 2012

TNB e-Services sangat bagus tapi dah takleh buka la pulak!




Salam dan Selamat Pagi u olls..Gaji sudah masuk hari ini..marilah kita menyelesaikan hutang piutang yang sama banyak dengan gaji kita,...ku selalu guna CIMBClick jer tuk bayar bil-bil yang berkenaan...bagi bil lektrik, ku selalu buka kat TNB e-services, tengok berapa amaun yang haruss dibayar.kat situ juga kita boleh tengok berapa penggunaan kita, summary amount yang telah dibayar..siap tunjuk lagi bila dan dimana kita bayar bil kita yang terdahulu..semalam ku try buka, dah tak mau la plak..ada cam error, macam dah takleh diakses dah servis itu..aiyark...ku baru nak bersenang-senang, bayar bil hanya dengan duduk tanpa beratur (tu makin gemss) dan  tanpa menuunggu bil sebenar...dah tak boleh buka pula...sesapa tau pasal nih, memang dah tutup ker?cer citer..:)

Tuesday, April 24, 2012

baju comei, kiut miut dah kuar dah...petanda nak raya!

tak taulah anda sume perasan atau tak, banyak dah kuar iklan dari butik-butik online pasal pre-order dan jualan baju budak yang comei-comei yang boleh dibuat pakai raya..hehee..adesss, baru berazam mau berhemah dalam berbelanja, tapi dah appear kat wall FB tu, terrrrpikat la juga barang sepasang dua..memang cantik-cantik..harga pon boleh tahan gak cantiknyer..ngeee..ishh, dah kena fikirkan baju raya la pulak..duit oo duit...haha

baju kurung raya hannah tahun 2010 yang disponsor oleh uwan 

tak nampak pendek umur?aisshh..memang takde!

Salam, nak tanyer kat kengkawan yang ada tersinggah@menyinggah kat rumah saya nih...nampak tak gambar header nye?...kita dh try bukak beberapa kali sejak beberapa hari ni..tak nampak dah gambar anak saya kat atas tuh..hehehe...memang takdo ek...sesapa ada suggestion camno nak buat, sila la bagitau ek..maklumbalas anda amat diperlukan..macihh...:)


psst: beli breakfast nasi impit ngan kuah rendang n begedil, cam nak raya pon ada...tapi apehal sume cam terlebih minyak nih...adehhh

Wednesday, April 18, 2012

WW: model terbaru RIBENA!

Alhamdulillah, hujan dah turun..mata dah kuyu..lambatnyer nak balik..rindu plak kat si kecil berakal besar nih...hehehe


sama kaler air ngan baju

dah senang, nak senang lagi...

arini kita up pasal masalah dunia ek..ecehh..guro jer...kebelakangan ni kecoh pasal permintaan golongan tertentu tuk mansuhkan PTPTN..ishh...cam mengarut la permintaan kali nih...pada pandangan peribadi daku, para pelajar zaman skarang nih dah senang sangat...sume benda dah dipermudahkan...kalau dibandingkan masa daku memula sambung belajar dulu,  tahun 2000 ke UTMKL Jln Semarak sana, banyak kot perih jerih yang dilalui...keluargaku bukan orang senang, so sebelum register tuh, gigihla ku ke pejabat PTPTN kat Jalan Dungun tu tuk mengambil wang pendahuluan RM1000 tuk byr wang pendaftaran bagai...sib baik la ku tak duk asrama, so takdelah perlu kuarkan duit sendiri dulu...berulang setiap hari naik bas..student skang rasanya lebih relax dan boleh tumpu perhatian kat study sebab  sume pon dah canggih..siap dapat baucer beli buku bagai...hurmmm...kadang kadang kita kena belajar hidup susah supaya kita akan menghargai kesenangana..kalau la belajar pon free, agak-agaknyer, makin ramai pelajar yang belajar hanya tuk sekeping kertas tanpa dapat menyumbang apa-apa kepada negara...:)

dengar-dengar ada student bercamping kat Dataran Merdeka desak PTPTN dimansuhkah...ish..buang masa betul

Tuesday, April 10, 2012

hahai..merasa gak ada BE ..tq NUFFNANG!

dari semalam lagi dah tergerak hati nak buka Nuffnang, saja nak jengah tengok ape yang berkembang, maklumlah, blog picisan kan..harapan nak dapat BE tu memang lambat la kot sebab asik tak berupdate..ngeee. tetiba nampak plak..eh dah ada PENDAPATAN TERUMPUK la..aka Buffered Eearning.kempen NIVEA Black & White lagi...ku memang pengguna tegar NIVEA pon...ni bukan nak membodek yer, kenyataan..:)seronok sangat..walaupun ciput, buat ku tersenyummmm lebar sebab akhirnya merasa juga..TQ NUFFNANG!


love you la..



esok cuti, yeay!

Tuesday, April 3, 2012

bulan ini bulan CINTA...

Ini bukan entry jiwang-jiwangan yer..hikhik..
April telah pun 3 hari menjengahkan dirinya...esok adalah tarikh yang sangat terkesan di hati buat keluarga kecil kami, terutamanya kami suami isteri...genap 3 tahun melayari bahtera rumahtangga...sedangkan lidah lagikan tergigit, inikan pula suami isteri yang serba kekurangan kan..memacam cabaran dan dugaan yang diredahi, berbagai kemanisan dah dirasai, masih jauhhhhhh lagi hala tuju kami, masih banyakkk sangat benda dan perkara yang perlu kami pelajari....semoga ikatan ini sentiasa diredhai dan dirahmati serta impian menjadi keluarga yang penuh rasa kasih dan sayang akan kami perolehi di akhir nanti.. Amin!


dia nampak tenang


semoga Allah merahmati ikatan murni ini

harini, 3/4 biirthday adik bongsu, 5/4 birthday kakak ipar, 8/4 birthday suami pula..aishhh, meriahnyer...

luasnya rezeki dari-NYA

Jika gaji kita RM 5000 tetapi kita kerja kuat seperti gaji RM 20 000, Allah SWT akan berikan beza RM 15 000 itu samada dalam bentuk duit, anak soleh, hidup bahagia dan lain-lain.

Jika gaji kita RM 5000 tapi kita kerja malas macam gaji RM 2000, beza RM 3000 itu Allah akan tarik samada dalam bentuk kecurian, kesusahan, anak nakal dan seumpamanya. - Prof. Muhaya

Sometimes....money is not everything. it's the passion towards what we do, and the feeling of satisfaction ♥

Islam menggalakkan umatnya mencari kekayaan dgn jln halal dan berkat. dgn kekayaan kita dpt beramal jariah. tapi kalu belum smp rezekinya, syukurlah dgn pemberianNya. sama ada sedikit atau byk, yg penting berkat, wAllahu a'lam
ilham dari ~Mubarokah Musafirah~


Salam semua...ku share kata-kata di atas dari FB...jomla kita sama-sama renungkan...semoga Allah memberkati rezeki kita semua...Amin!

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers