titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Wednesday, April 18, 2012

dah senang, nak senang lagi...

arini kita up pasal masalah dunia ek..ecehh..guro jer...kebelakangan ni kecoh pasal permintaan golongan tertentu tuk mansuhkan PTPTN..ishh...cam mengarut la permintaan kali nih...pada pandangan peribadi daku, para pelajar zaman skarang nih dah senang sangat...sume benda dah dipermudahkan...kalau dibandingkan masa daku memula sambung belajar dulu,  tahun 2000 ke UTMKL Jln Semarak sana, banyak kot perih jerih yang dilalui...keluargaku bukan orang senang, so sebelum register tuh, gigihla ku ke pejabat PTPTN kat Jalan Dungun tu tuk mengambil wang pendahuluan RM1000 tuk byr wang pendaftaran bagai...sib baik la ku tak duk asrama, so takdelah perlu kuarkan duit sendiri dulu...berulang setiap hari naik bas..student skang rasanya lebih relax dan boleh tumpu perhatian kat study sebab  sume pon dah canggih..siap dapat baucer beli buku bagai...hurmmm...kadang kadang kita kena belajar hidup susah supaya kita akan menghargai kesenangana..kalau la belajar pon free, agak-agaknyer, makin ramai pelajar yang belajar hanya tuk sekeping kertas tanpa dapat menyumbang apa-apa kepada negara...:)

dengar-dengar ada student bercamping kat Dataran Merdeka desak PTPTN dimansuhkah...ish..buang masa betul

6 comments:

♥cikmOt♥ said...

haah, derang camping kat sana wat demonstrasi...
dan katanya mereka2 yagn terlibat dicabar membayar balik pinjaman tersebut...

che det pun kata, kalu takmo jangan amik...tak perlu rusuh cam gitu...kan kan...

belajar cerdik akai takde...apa daa...

.:fyzz:. said...

saya setju ngan pendapat cik mot tuh...
cam saya iduraz..dok ptogn ptptn tuh..melalui gaji..tau dulu2 mak ayah bukn la senang kan..tp takpa la itu lah harga pengorbanan kita utk mendpt ilmu..
haish2 budak2 zman la ni......

p/s mr hubby pun kt utm jalan semarak -thn 1999 elektrik engineering..

lieyalatif said...

tu la sis...mcm2 hal kan...pada lieya satu jek laa....tak mo pinjam ko jgn amik loan, yg dah pinjam sila la bayar.....busuk2 pun bayar le sertaus sebulan.....haishhhhh.....mcm2 hal kan...

iduraz said...

@cik mot: tula..buat malu golongan terpelajar lain jer..

iduraz said...

@fyz:samalah kita..duk potong gaji tiap2 bulan..lama2 setel la..dh amik, kenalah bayar kan...o yeker, husb kamu utmkl gak ek..kita thn 2000 br 1st sem

iduraz said...

@liya: aah, xmo byr, xpyh pinjam...menyusahkan org aje...hahaha

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers