titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Tuesday, April 3, 2012

luasnya rezeki dari-NYA

Jika gaji kita RM 5000 tetapi kita kerja kuat seperti gaji RM 20 000, Allah SWT akan berikan beza RM 15 000 itu samada dalam bentuk duit, anak soleh, hidup bahagia dan lain-lain.

Jika gaji kita RM 5000 tapi kita kerja malas macam gaji RM 2000, beza RM 3000 itu Allah akan tarik samada dalam bentuk kecurian, kesusahan, anak nakal dan seumpamanya. - Prof. Muhaya

Sometimes....money is not everything. it's the passion towards what we do, and the feeling of satisfaction ♥

Islam menggalakkan umatnya mencari kekayaan dgn jln halal dan berkat. dgn kekayaan kita dpt beramal jariah. tapi kalu belum smp rezekinya, syukurlah dgn pemberianNya. sama ada sedikit atau byk, yg penting berkat, wAllahu a'lam
ilham dari ~Mubarokah Musafirah~


Salam semua...ku share kata-kata di atas dari FB...jomla kita sama-sama renungkan...semoga Allah memberkati rezeki kita semua...Amin!

3 comments:

Falsya said...

ye ker?..baru tau nie..tq for sharing..

iduraz said...

@falsya: kita rasa ada betulnya...Wallahualam

YATZAKIE said...

teharunya saya...tq kak

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers