titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Thursday, May 10, 2012

transform Mamee kepada Maggi?boleh hapa

zaman sekolah rendah dulu mesti korang semua pon suka makan jajan@makanan ringan kan?ku sampai ke tua pon suka expecially kopok Mamee Monster..tak kisahla pek kaler pink ker ijau ker..kalau gi kedai jual makanan ringan borong tu ku memang akan beli seplastik besar cam orang nak berniaga tu tuk buat kudap-kudapan.beli gitu jimat sikit sebab kalo belik kecil-kecil tu sebungkus dah 30 sen...perghhh..sedap la.lemak-lemak masin dia tu yang buat sedap..salu dia ada cam perencah kan korang?dulu masa sekolah rendah, akal tak berapa nak panjang lagi..ngeeeee, ku akan buat cam maggi...rendam dalam air panas, pastu buh perencah dia..ahaks..memang dapat sikit jerla sebab dia tak kembang cam maggi..muahahaha..bila ingat balik, tergelak sendiri...tapi zaman-zaman gitula yang akan kita rindui di saat makin kertu ini..maka silalah biarkan anak anak kita lalui zaman itu dengan penuh gembira dan bahagia..:)

nak lagi dan lagi dan lagi
psst:hujan dah turun membasahi bumi..lebat gak..Alhamdulillah rahmat dari NYA

9 comments:

Falsya said...

feveret..tp ape rase mamee wat ala2 meggie..hehe..

iduraz said...

@gugurl:tak sedappp..makn cenggitu lagi nikmat..haha

juelee said...

mame ni jajan peberet.. tapi selalu tak makan perasa die tu sbb masin sgt.. selalu krup krupppp makan gitu je

Alin Marlini said...

dari kecik sampai ke besar tak penah jemu ngan mamee ni

aTy _faRed~ said...

suker jajan ni..!!! heheh..so mamee yang di transfom macam maggi tu jadi aape lepas tu..?? ;p

Encik Suami said...

skali skala dpt makan mamee nie kan..mmg layan.ada abg kat opis sy suke bwk mamee..dia slalu offer kat sy..sy pun,ape lagi..dah dipelawe kan?sebat je la.hehehe.

lieyalatif said...

ishhh ni jajan peberet nie...dulu kini dan selamanya hahahhah...selalu beli pack besar buat stok2 kudap2 kat umah....

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. sampai sekarang saya masih suka makan mamee.. tapi skrg tak letak dia punye perencah ler..

.:Mama Dhia a.k.a YANA:. said...

suke yg kaler pink, ijau tu kurang sedap la..tp kalo makan pun perise tu org buang, makan mamee die jer..
la ni, dhia pun suke makan mamee ni..

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers