titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Friday, July 20, 2012

nak beli jubah..nak pakai jubah

ni bukan sebab bulan Ramadhan yer, nak ber jubah bagai..actually ku memang minat sangat ngan baju jubah ni. Memang dari zaman sekolah lagi suka.tengok ustazah pakai, sopan jer rupanya..jubah skang pon dah makin moden, bukan setakat kaler hitam jer, dah macam-macam warna dan corak..memang cantik la pada pandangan mata saya..heee...tapi tula, kalo nak pakai jubah, kena pakai bebetul, takmo shaping-shaping, takmo attract sangat sampai sume orang akan pandang kita kan....cam daku prefer kaler hitam/gelap...tuk menyorokkan kegebuan ku..huhuhu...aritu jenjalan ngan bff kat Jalan Tar, saja usha dulu jubah kat sana..memang ada yang murah, ada yang mahal...kalo murah sangat tu kualiti dia kurang skit la..tapi average harga dia boleh tahan la..masih mampu nak membeli barang sepasang dua..ada jumpa satu kedai tu dia nak bagi kami RM70 ssepasang..kami rasa kain dia, sejuk dan corak pon boleh tahan gak..tu yang ingat Jumaat depan nak terjah sana lagi nak beli sebab katanya harga spesel hari Jumaat sahaja...camtu pon boleh ker?muahaha...apa-apa lah kak..tak sabar plak..Jalan TAR, tunggu kami yer..ngeeee


manis kan

Wednesday, July 18, 2012

bunyi itu menggetar kalbuku...

Salam dan Selamat petang buat kalian semua...semoga sihat sejahtera kamu kamu dan kamu semua yer...
2 ari lagi kita dah nak berpuasa kan...harap kita diberi kekuatan fizikal dan rohani dan dapat menjalani ibadah dengan sehabis baik di bulan mulia ini...amin!

ok, nak cite lain sebenarnya...tadi, masa solat Zohor kat surau opisku, telinga ku dapat menangkap satu bunyi yang dah lama tak kedengaran .owwhh, bunyi apakah itu?bunyi orang mengepam susu ...pam elektrik la maknanya...memula ku tak pasan pon sebab tak nampak apa apa pon kat kakak yang tengah membelek henfon nya..ku kira dia orang luar sebab tak pernah tgok pon dia sebelum ni kat surau kami...dah selesai solat, ku pandang lagi ke arah dia, ternampaklah ada pam kat depan dia..terlindung oleh handbeg nya..ku yang ramah tamah ni pon tanya la dia..pam susu yer puan..dia tersenyum lantas menganggukkan kepala...alahai...ni yang buat ku mula tak keruan nih..sangat rindu nak mengepam susu okey...even ku hanyalah menggunakan pam manual sahaja..tapi perasaan bahagia masa mengepam itu susah nak digambarkan..uish..sementalah anak dara pon dah berusia 2 setengah tahun, perasaan dan keinginan nak menambah tu memang semakin menebal la..kena lebih usaha nih..ekekeke...semoga ada la rezeki kami nanti...amin..:)
see, dah besar kan dia..boleh kan nak ber adik..ngeee



Friday, July 6, 2012

hobi "macam banyak duit" saya

saya start menggilai barangan "Tupperware" ni sejak tahun lepas lagi bila mana ada sorang akak nih datang opis kami masa jualan pra-Ramadhan dan menjual barang-barang plastik"tahan lama" nih...bukan stakat jatuh cinta sebab cantik, malahan dia jual dengan rege yang banyak diskaun dari harga di katalog...aduihh...ingat lagi, ku siap sms suami, minta duit sebab taknak terlepas dari memilikinya..giler la saya jatuh cinta..siap jadi member lagi...kronik kan..

sejak hari itu, siki-sikit saya beli, sekarang dah membukit..gunanya tak sangat..saja suka buat koleksi..bak kata suami, hobi "orang kaya"..muahahaha...tak taulah nape, tak boleh tahan godaan barangan Tupperware nih, cantik-cantik kot....ni daku dah terjatuh cinta dengan set Blossom di bawah, tapi sebab rege dia makan ratus2 per set...so, kena fikir banyak kali dulu..ishhh, harap ku tak terbeli la set ni sebab pinggan mangkuk yang melambak beli kat Langkawi aritu pon masih tak guna lagi...korang doakan saya tak terjebak yer kali ini..ngeee...


SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers