titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Friday, July 6, 2012

hobi "macam banyak duit" saya

saya start menggilai barangan "Tupperware" ni sejak tahun lepas lagi bila mana ada sorang akak nih datang opis kami masa jualan pra-Ramadhan dan menjual barang-barang plastik"tahan lama" nih...bukan stakat jatuh cinta sebab cantik, malahan dia jual dengan rege yang banyak diskaun dari harga di katalog...aduihh...ingat lagi, ku siap sms suami, minta duit sebab taknak terlepas dari memilikinya..giler la saya jatuh cinta..siap jadi member lagi...kronik kan..

sejak hari itu, siki-sikit saya beli, sekarang dah membukit..gunanya tak sangat..saja suka buat koleksi..bak kata suami, hobi "orang kaya"..muahahaha...tak taulah nape, tak boleh tahan godaan barangan Tupperware nih, cantik-cantik kot....ni daku dah terjatuh cinta dengan set Blossom di bawah, tapi sebab rege dia makan ratus2 per set...so, kena fikir banyak kali dulu..ishhh, harap ku tak terbeli la set ni sebab pinggan mangkuk yang melambak beli kat Langkawi aritu pon masih tak guna lagi...korang doakan saya tak terjebak yer kali ini..ngeee...


5 comments:

Bionic women said...

cantik ler set tuu..uginya x beli..hahaha
tudiaaaa..ni jenis member yg ada tanduk nak menghasut..hahaha

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

mesti terjebak punye klu tak sekrang nanti...nati coz tupperware ni tak kan habis sampai bile-bile...ahahahahaaa coz kite minta benda yg same...dulu tak dapat nak beli ...tapi....terpakse ikat perut nak emmbeli jugak...ahahahaaa

lieyalatif said...

kikiki...tegelak lieya...sbb kat opis lieya ni pun ramai dok giler tupperware...sampai pakse2 lieya beli lagi hahaahahaha......

|| NaFiRaa || said...

belilaaaaaa... *ayat pemanas montot
mueheehhe..
Saya pon suka jugak beli bekas plastik..mewarisi hobi mak saya..TAPI..beli kat kedai 2 hengget jek.. tak mampu nak beli brand tupperware nih..tengok harga bulih juling mata neh.. muahahaha

man said...

beli mengikut kemampuan..

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers