titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Wednesday, August 29, 2012

kagum ngan semangat mereka..

kengkawan lain sume duk publish cerita raya kan, saya skip dolu ehh...citer raya nanti kita citer..malas nak ngarang...kita cita pasal abang askar nak?heee
alkisahnya, malam tadi,  mengekor encik suami pergi tengok bola kat Stadium Majlis Pembandaran Selayang...dia la beria-ia  mengajak tengok game malam tu antara Kelantan bertemu ATM....katanya ATM kali nih kuat sebab ada ramai tunggak pemain kebangsaan.. ada Aidil, ada Zakuan adan sapa ntah lagi yang botak tu..nama tak ingat..ngeee....maka lepas balik keje semalam, gomol anak jap, pastu gi la kami ke sana. saja bawak adik bongsu ku sebab dia pon minat bola...(tapi sebenarnya lebih kepada minat si Apek goalkeeper Kelantan tu)..ramai sungguh penonton dan semestinya yang ramai adalah abang-abang tentera...segak segak semuanya...satu saiz je seme...ok, ku taknak fokus kepada kesegakan dorang, tapi ku suka pada semangat mereka...siap ada band main alat muzik sepanjang permainan berlansung..bersorak usah cakaplah takde berhenti-henti, menyanyi beberapa lagu (termasuk lagu tentera kalau tak silap ) siap menari lagi...nampak sungguh meriah dan happening...kami pulak tumpang seronok menengoknya...respek gak kat diorang sebab menjaga tingkahlaku masing-masing..pihak yang satu lagi ada baling botol air ke tengah padang dan kearah mereka..tapi mereka tak balas pon..mungkin sebab nak menjaga etika mereka sebagai perisai negara kan...hurmm...bagusla camtu...imej sebagai penjawat awam kena jaga dan bawa kemana-mana..ini 1st time kami tengok game ATM dan mereka buat kami tersenyum sepanjang masa...hehehehe.ok, tu jela nak citer setakat nih..jumpa lagi di edisi akan datang..muahahahaa...bye~









2 comments:

Falsya said...

Abah kite askar..penah cite time die training komando dulu..berbekalkan 3 btg mancis ngan pisau rambo, beg isi batu..time dgr tuh tercengang je..;)

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers