titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Tuesday, October 16, 2012

era baru, kerja baru, cpu baru..owhhh, debarnya daku!

Salam.mungkin pada orang lain, takdelah apa sangat nak dikecohkan..tapi bagi diriku apa yang terjadi padaku pada bulan Oktober yang sungguh bertuah dan indah ini meninggalkan kesan yang amat mendalam!hehe...cam seriusjer bunyi nya kan...

ok, kita citer satu persatu ehh...17 Oktober 2012 nih, genaplah umur daku mencecah ke angka 30...angka yang mungkin bagi orang lain agak menakutkan sebab dah masuk 3 series kan..hurmmmm...daku nak kata bersedia sangat tu tak juga, tapi ntahla..kalo pasal umur nih, nak lari kemana yer tak..angka itu akan sampai juga...biarlah tua di muka, tapi di hati masih muda belia..haha..apa yang ku tahu ialah, ku harus mula berubah..berubah kepada yang lebih baik yang akan mendekatkan diriku yang hina ini kepada PENCIPTA dan menggembirakan keluargaku terutamanya..memang payah, tapi akan kucuba melaluinya..

oh yer lagi satu, 3 oktober aritu genap 7 tahun daku menjawat jawatan ku ini...oleh yang demikian, kerana terlalu lama ku menjalankan tugas ini di unit ini, makanya ku telah diarah bertukar portfolio dengan rakan sekerja bagi tujuan pusingan kerja dan menimba pengalaman baru..lega?alhamdulillah kerana tugasku sebelum ini agak berat bagi diriku yang serba kekurangan ini..dan kuharap mereka yang akan menyambung perjuangan ku selepas ini akan lebih cekal dariku..huhuhu...riso gak nak serah tugas kt orang lain, tapi by hook or by crook, ku terpaksa juga...hurmm..mudah-mudahan tiadalah bunyi "cengkerik" di belakang ku nanti...:)

eeh, mcm pepaham laks, ku pon dapat cpu baru...format!..hehehe.bukan baru kuar plastik yerk..tapi ok la, dari takde...sebab yang sedia ada sangatlah siput sedut..haha...so, sila bekerja rerajin la yer cik liza oiii!

setakat ni, tu jerla dulu..korang doakan sumenya baik-baik saja yer...see u then..
penguat semangat saya!


Tuesday, October 2, 2012

ber"SOFY" la kiter...

Salam semua..kejap timbul, kejap tenggelam la saya ni..mesti ramai dah menyampah...disebabkan bulan sepuluh ini adalah bulan gumbira saya, makanya saya akan cuba mengaktifkan diri menulis di sini lagi yer kengkawan..i love writing....budget ada orang tunggu entri dariku...
actually saja nak share skit, aritu blogwalking ke blog mama tisya...terbaca yang dia baru menang SOFY 500 packs giveaway...pemenang dipilih based on lucky draw by SOFY...den pon dengan sengaja, mendaftarlah gak..nak gak try nasib..manalah tau ada rezeki kan...tu pon ku masuk yang last round (total sume ada 5 round dan 1 round ada 100 pemenang)...pas dah masuk tu ku pon diam ajerla, takderlah harap pape pon kan...tetiba tadi my officemate wish tahniah kt FB, tergezut gak.ape yang tahniahnyer..ku belum preggy balik..ngeee...rupanya namaku terselit juga...Alhamdulillah...ku antara ribuan yang mencuba nasib kan...kahkahkah...anyway, thanks to SOFY, kalau baik, bagilah lagi yerk..muahahaha...

nama saya bermula dengan "S"...yang mana ehh

Alhamdulillah, Oktober tahun ini bermula dengan baik tuk saya...semoga segala urusan dipermudahkan dan diberi kebahagiaan yang berpanjangan..amin!

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers