titipan mesra, cetusan rasa

Salam Sejahtera para pengunjung, semua catatan di laman ini adalah cetusan hati daku sahaja, tiada niat menyindir sesiapa yer..andai ada yang terasa atau ada silapnya di mana-mana sila beritahu daku.. sumber gambar adalah dari google sekiranya bukan dari milik peribadiku..selamat membaca dan happy blogging!

kamu sumber ilhamku

Wednesday, March 13, 2013

Pesan buat diri

Salam semua,
tertarik dengan kata-kata ni dr FB seseorang...jom renungkan bersama..mudah-mudahan bahagia di dunia dan akhirat milik kita..Amin!

Pesan Pada Diri 

Kalau kita tak mampu menjadi sebab bahagia orang lain,
Jangan sampai kita jadi sebab sengsara mereka.

Kalau kita tak nak bercakap yang baik-baik tentang orang lain,
Sekurangnya jangan bercakap yang buruk tentang mereka.

Kalau kita tak mampu melihat sisi baik orang lain,
Jangan lihat sisi jahatnya.

Kalau kita tak mampu menyenangkan orang lain,
Cukup kita tak menjadi sebab kesusahannya.

Kita takkan mampu buat semua orang suka kita,
Sebab kita pun belum tentu sukakan semua orang.

We dont have to please everybody, we just couldnt,
Live to Allah expectation, please Him,
InsyaAllah He'll complete us.

Jaga Allah, Allah akan menjagamu. :)

Hati,
Jangan sedih dengan kata mereka,
Allah ada, biar manusia meninggalkanmu,
Biar manusia berkata yang buruk tentangmu,
Andai itu mampu membuat engkau kembali pada Allah,
Maka fitnah itu adalah lebih baik dari segala isi dunia.
InsyaAllah.

15 comments:

Falsya said...

nasihat utk diri kite jugak...;)

elly nadyra said...

ingat mengingati amalan kita

lieyalatif said...

Perkongsian yg baik utk same2 kite manfaatkan....in sh Allah moga2 kite tergolong dlm manusia yg menyenangkan semua....

lieyalatif said...

Betul sgt2 quote tu....in sha Allah moga kite tergolong dlm golongan yg menyenangkan org....

Hepi weekend my fren!

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

betultu Kita takkan mampu buat semua orang suka kita kan...

wahida said...

sama2 kita muhasabah diri...

nadia farahida said...

saling memesan la kita antara satu sama lainn :) terima kasih yee

Mimi Azirah said...

nasihat yg berguna

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

.:fyzz:. said...

good sharing..kadng2 kita alpa dn lupa kan...

ieka dyiana said...

blogwalking dear...peringatan kepada diri ini...

~ana~ said...

good sharing..:)

Encik Suami said...

terima kasih atas perkongsian ini.

SEMOGA SENTIASA DIBAWAH RAHMATNYA

Daisypath Anniversary tickers

PERMAISURI KASIH SAYANG

Lilypie Second Birthday tickers